Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Δ.Υ.ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ανακοινωση ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ Δ.Υ



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ  ΠΕΚΔΥ ΣΤΙΣ 5/5/2014

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

         

Στις 5/5/2014, έγινε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΚΔΥ, με  θέματα  την εφαρμογή του Νόμου για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων (Νόμος 4250/7-4-2014) και την έκδοση της προβλεπόμενης υπουργικής απόφασης για τον κτηνίατρο εκτροφής. Η κατάρτιση της απόφασης αυτής, όπως είναι γνωστό, ανατέθηκε σε ομάδα εργασίας που συγκρότησε ο Υπουργός Α.Α. & Τροφίμων.



Το ΔΣ ενημερώθηκε από την πρόεδρο για την διαδικασία που ακολουθήθηκε καθώς και για τους συναδέλφους που πλαισιώνουν την ομάδα εργασίας.

Η παράταξή μας  υποστήριξε ότι το ΔΣ  πρέπει να καλέσει τους συναδέλφους μέλη της ομάδας εργασίας να παραιτηθούν από αυτήν, συντασσόμενοι με παλαιότερες αποφάσεις της ΠΕΚΔΥ. Επισημάναμε μάλιστα ότι κάποιοι από τους συναδέλφους της εν λόγω ομάδας έχουν και συνδικαλιστική ιδιότητα καθώς ήταν υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Κίνησης Κτηνιάτρων στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΠΕΚΔΥ και προφανώς όφειλαν από τους πρώτους να τηρούν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων.

Η πλειοψηφία όμως του ΔΣ απέρριψε την πρότασή μας και υποστήριξε ότι οι συνάδελφοι δεν πρόκειται να παραιτηθούν.

Επίσης «αναθεωρώντας»  την αρχική και καταδίκη της φιλοσοφίας του παραπάνω νόμου από την ΠΕΚΔΥ, ανακάλυψαν τώρα ότι υπάρχουν και «καλά»  σημεία του Νόμου (π.χ. κάλυψη κενών θέσεων εκεί που οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία των δημόσιων κτηνιάτρων να διαχειριστούν τα προγράμματα).

        

Η παράταξή μας απορρίπτει τις παραπάνω απόψεις- «κωλοτούμπες» και δεν δέχεται κανένα πρόσχημα για την εφαρμογή ενός νόμου που θα βάλει την ταφόπλακα στις δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες, θα μετακυλήσει ταυτόχρονα το βάρος και την δαπάνη  της εφαρμογής των προγραμμάτων στους κτηνοτρόφους και μακροπρόθεσμα θα επιφέρει περαιτέρω επιδείνωση της δυνατότητας εφαρμογής των προγραμμάτων εξυγίανσης του ζωϊκού κεφαλαίου της χώρας.

Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες με προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.

. Απορρίπτουμε τον συμβιβασμό με την κατάσταση και τις λογικές του διαλόγου στη βάση της διαχείρισης των προβλημάτων, επειδή αυτή η τακτική οδηγεί σε συνεχείς απώλειες και διευρύνει τα προβλήματα.  



Στη συνεδρίαση  καταθέσαμε πρόταση  για τη σύγκληση άμεσα  έκτακτης Γεν. Συνέλευσης προκειμένου τα θέματα της αξιολόγησης και του κτηνιάτρου εκτροφής να τεθούν από τα πρώτα ενώπιον όλων των συναδέλφων και συλλογικά να συναποφασίσουμε για τις κοινές δράσεις-αντιδράσεις μας, για το σύνολο των επιθέσεων που δέχεται τόσο ο κλάδος μας όσο και το σύνολο των εργαζομένων Δ.Υ. To Δ.Σ. τελικά ομόφωνα  συμφώνησε για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την οποία προφανώς θα ακολουθήσει ανακοίνωση της ΠΕΚΔΥ.



Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να μην επιτρέψουν την αναβολή ή την ανάθεση του αγώνα  και να δώσουν ένα δυναμικό παρόν στην γενική συνέλευση έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι συσχετισμοί δυνάμεων για αγωνιστικές δράσεις για την κατάργηση των νόμων τερατουργημάτων και την ανατροπή προς όφελός μας συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής. Ανασύνταξη του κινήματος μπορεί να γίνει μόνο μέσα  από αγωνιστικές μαζικές κινητοποιήσεις, μέσα από τον παραμερισμό της λογικής του συμβιβασμού και της υποταγής.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.