Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ(VIDEO)

Να εντείνουμε τη δράση 
για ανασύνταξη του κινήματος και λαική συμμαχία
Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης και 25ης Μάη 2014
  • Στις ευρωεκλογές, το ΚΚΕ σημείωσε άνοδο σε ποσοστά (6,1%) και ψήφους (347.817), σε σχέση με το εκλογικό ποσοστό (4,5%) και τις ψήφους (277.227) του Ιούνη του 2012, εκλέγοντας 2 ευρωβουλευτές. Κέρδισε τους δήμους σε Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Ικαρία. Σημείωσε άνοδο στις 13 Περιφέρειες, φτάνοντας το 8,8% και 498.573 ψήφους, σε 214 δήμους και σε 50 από αυτούς το ποσοστό του ξεπέρασε το 10%.
  • τα ποσοστά αυτά εκφράζουν τάση επανασυσπείρωσης γύρω από το ΚΚΕ και απήχησης των θέσεών του σε νέους ψηφοφόρους. Εκφράζουν, επίσης, σε ένα ποσοστό, αποδοχή της θεμελιακής θέσης του ΚΚΕ ενάντια στην ΕΕ, στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο.
    ·  Το συνολικό αποτέλεσμα δεν δείχνει ανατροπή του αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού, δεν συνιστά «νέο πολιτικό σκηνικό» προς όφελος του λαού. Δεν εκφράζει σημαντική τάση χειραφέτησης εργατικών - λαϊκών δυνάμεων από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, των συμφερόντων του κεφαλαίου, των μονοπωλίων. Η πιο ακραία έκφραση αυτής της αναντιστοιχίας είναι το υψηλό ποσοστό της ΧΑ.
    ·  Καταγράφεται η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν το βάρος της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και του ευρωμονόδρομου.
    ·  Μέρος ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επένδυσαν σε αυτήν την επιλογή έναν αριστερό προσανατολισμό. Ωστόσο, η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει ισχυροποίηση της αριστερής, ριζοσπαστικής, αντιμονοπωλιακής, αντιιμπεριαλιστικής πολιτικής αφού έχει εγκαταλείψει, ακόμα και συνθηματολογικά, την εναντίωση με τα μονοπώλια, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ
    . Θα συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, του εργατικού λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, στην δημιουργία μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας.
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 26 και 27 Μάη 
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
     Για το αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης και 25ης Μάη 2014
    ολοκληρη στο λινκ  

    ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
    Διατήρηση του αρνητικού συσχετισμού για τους λαούς
    Υποκρισία στους αστούς για την άνοδο ευρωσκεπτικιστικών, αντιδραστικών, εθνικιστικών και ακροδεξιών κομμάτων, που αποτελούν εφεδρεία του σάπιου συστήματός τους
    ........Είναι φανερό ότι και από τα φετινά αποτελέσματα διατηρείται ο αρνητικός συσχετισμός υπέρ των αστικών δυνάμεων που υπηρετούν αυτό το οικοδόμημα του κεφαλαίου με τον έναν ή άλλον τρόπο. Επιπλέον ενισχύεται σε αρκετές χώρες το μπλοκ των λεγόμενων ευρωσκεπτικιστών, που περιλαμβάνει αστικά κόμματα που διαφοροποιούνται σε ό,τι αφορά την επιλογή διακρατικών συμμαχιών (κάποια θέτουν και ζήτημα εξόδου από την ΕΕ χωρίς βέβαια να αμφισβητούν την εξουσία των μονοπωλίων), καθώς και κόμματα εθνικιστικά, ρατσιστικά, λαϊκίστικα, ακόμα και φασιστικά. Αυτές οι δυνάμεις που εκφράζουν τμήματα του κεφαλαίου εγκλωβίζουν σημαντικό τμήμα των εργαζομένων που διοχετεύουν την οργή και την αγανάκτησή τους για την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ σε ανώδυνες για το σύστημα λύσεις. Χαρακτηριστικές τέτοιες περιπτώσεις είναι η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Δανία......
    ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ανάλυση των αποτελεσμάτων σε όλες τις χώρες της ΕΕ .ΛΙΝΚ:

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΥ" 
    ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/05/2014 ΛΙΝΚ:
    http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=28/5/2014&id=15281&pageNo=24&direction=1
     
    Πρώτο κόμμα το ΚΚΕ στις εκλογές των Ελλήνων στη Γερμανία

    Σε πρώτη δύναμη με 35% αναδείχτηκε το ΚΚΕ στις εκλογές των Ελλήνων στη Γερμανία.
     Από παλαιότερη κινητοποίηση στη Γερμανία
    «Η Κομματική Οργάνωση Γερμανίας του ΚΚΕ απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους μετανάστες και τις μετανάστριες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κόμματος ψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και τους ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και το ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη στη Γερμανία, με ποσοστό 35 %.
    Η πρωτιά αυτή και τα υψηλά ποσοστά που κατέγραψε το ΚΚΕ σε μεγάλες πόλεις, όπως Κολωνία 50%, Ανόβερο 48 %, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη και Νυρεμβέργη 46%, Βερολίνο 28%, αποτελούν απόδειξη των αδιάρρηκτων δεσμών των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τους μετανάστες, νέους και παλαιότερους, με την ακούραστη πάλη για τα προβλήματα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις γειτονιές.
    Διαβεβαιώνουμε όσους συμπορεύτηκαν μαζί μας σ‘ αυτήν την εκλογική μάχη, ότι θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά και μαχητικά την οργάνωση της πάλης των μεταναστών και μεταναστριών, όλων των εργαζομένων, για να αντιμετωπίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, να ανοίξουμε το δρόμο, με τους λαούς πρωταγωνιστές των εξελίξεων, για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους».
    Δημοσίευση: Δευ, 26/05/2014 - 18:43 902.gr

 


 22 ΜΑΗ 51ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.