Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Στις 25 ψηφίζουμε. Στις 26 φεύγουν ..(;;;)...



ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ,ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Ασφαλώς η διγλωσσία και η εξαπάτηση αποτελούν συνήθη συμπτώματα της κυρίαρχης πολιτικής αντίληψης.  Σε συνθήκες μάλιστα που ο άνθρωπος ψάχνει  εναγωνίως μια λύση στα οξυμένα προβλήματα, ο ψυχισμός του, όπως αυτός διαμορφώνεται στα πλαίσια μιας εκμεταλλευτικής κοινωνίας, εύκολα τον μετατρέπει σε θύμα του εκάστοτε πολιτικού απατεωνίσκου.

**

Σε αυτή τη βάση διαχρονικά δημιουργούνται δίπολα ενσωμάτωσης τα οποία είχαμε ζήσει παλαιότερα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ενώ τα τελευταία χρόνια βιώνουμε το δίπολο με ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

**

Για τη ΝΔ τι να πει κανείς, κόμμα – στυλοβάτης στην υλοποίηση των στρατηγικών επιλογών του κεφαλαίου. Ποτέ δεν το έκρυψε. Πρωτοστάτησε στην αντιλαϊκή επίθεση για να βγει το σύστημα από την κρίση του.

Το ΠΑΣΟΚ, παραδοσιακό κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας, διαχρονικά στήριζε την πολιτική του διείσδυση στην καλλιέργεια της ψευδαίσθησης ότι μπορεί και το κεφάλαιο να κερδίζει και ο λαός.

Πράγμα αδύνατο για αυτό και το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε.

**

Σήμερα τη θέση του στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας προσπαθεί να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ,

ένα κόμμα με «ριζοσπαστική»  φρασεολογία που δημιούργησε, εν μέσω κρίσης,  μια πολύ «χρήσιμη» για το σύστημα αυταπάτη:

... ότι μπορεί μια αλλαγή στην κυβέρνηση να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για τον κόσμο,

...ότι δήθεν ένα κόμμα με τις υπάρχουσες  προκείμενες (δηλαδή εντός της ΕΕ, με το κεφάλαιο να έχει τα κλειδιά της οικονομίας) μπορεί, αν πάρει την εξουσία,  να ανακουφίσει το λαό – λες και οι άλλοι που κυβερνάνε είναι βλάκες και αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα ανακούφισης δεν θα την αξιοποιούσαν..

Πρόκειται για μια πολύ «χρήσιμη» αυταπάτη

..γιατί συνέβαλε στο να «μαζευτεί» ο κόσμος που ψαχνόταν ...

..γιατί συνέβαλε στο να χτυπηθεί το εργατικό κίνημα και ιδιαίτερα εκείνο το κομμάτι του που παλεύει με συνέπεια στην κατεύθυνση της συσπείρωσης των εργαζόμενων ενάντια στις αιτίες των προβλημάτων..

..γιατί συνέβαλε στο να κυριαρχήσει η μοιρολατρία, το «τίποτα δεν γίνεται με τους αγώνες», καθώς καλλιεργήθηκε η λογική ότι μπορεί με έναν «μαγικό τρόπο», χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο, με μια απλή ψήφο να αλλάξει το σκηνικό.

**

Ασφαλώς αυτή η κοροϊδία δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ

..σιγά σιγά,  όλο το προηγούμενο διάστημα, αποκαλυπτόταν στα μάτια των εργαζομένων.

Όμως το κακό έγινε..

**

Επειδή λοιπόν δεν είναι δυνατό η κοροϊδία να συνεχίζεται για πολύ..

..αλλά και επειδή το κακό έχει ήδη γίνει..

μπορεί και ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει σταδιακά  να παριστάνει τον «Χάρι Πότερ» -με βάση τα λεγόμενα του ίδιου του προέδρου του.

Έτσι,  η «κατάργηση των μνημονίων» έγινε ... «άρση των αδικιών των μνημονίου»...

..αυτό δηλαδή που λέει και η ΝΔ , που τώρα μοιράζει μαζί με το ΠΑΣΟΚ  τα ψίχουλα από το ματωμένο πλεόνασμα...Η κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων παραπέμπεται στο άγνωστο μέλλον, «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες», δηλαδή στο ποτέ....

**

Τα πράγματα ασφαλώς δεν είναι απλά, καθώς είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι όταν  βαθαίνει η αναπόφευκτη χρεοκοπία της σοσιαλδημοκρατίας το σύστημα προσφεύγει στο ναζιστικό δεκανίκι του. Για αυτό  δεν διστάζει να αξιοποιεί και τη Χρυσή Αυγή, τη ναζιστική εγκληματική συμμορία που πότε τη μαζεύει και πότε την αμολάει κατά πώς βολεύει.

**

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο, και κυρίως σε αυτόν που δε συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ,  να προβληματιστεί, να μην επιτρέψει να αξιοποιηθεί η ψήφος του από όλους εκείνους που θέλουν είτε με το μαστίγιο  είτε με το καρότο να βάλουν το λαό στο γύψο, που θέλουν να χτυπηθεί το κίνημα και η πάλη των εργαζομένων, να χαθεί η προοπτική για πραγματικές αλλαγές οι οποίες μπορούν να προκύψουν μόνο μέσα από τη δράση των ίδιων των εργαζομένων.
Το ΚΚΕ είναι εγγύηση, γιατί παρά την τεράστια  πίεση που δέχτηκε στις εκλογές του  2012, όπου έχασε τη μισή εκλογική του δύναμη, δεν  λύγισε. Δεν δέχτηκε να γίνει μέρος μιας καλοστημένης απάτης, η οποία, επειδή ακριβώς ήταν καλοστημένη, αρχικά  «έπιασε».

Από την πρώτη στιγμή προειδοποίησε το λαό και σήμερα επιβεβαιώνεται.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και των ψηφοδελτίων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στις δημοτικές και περιφερειακές   θα δώσει πραγματική δύναμη στους εργαζόμενους καθώς θα ενισχύσει εκείνες τις δυνάμεις που με υπομονή αναμετρώνται με τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.