Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΥΠΑΑΤ-ΠΚΣ ημερίδες ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ σχόλιο της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ



Για τις ημερίδες υποτιθέμενης ενημέρωσης 
                    των ΥΠΑΤ/ΠΚΣ

Πριν ελάχιστες ημέρες έλαβαν χώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δύο ημερίδες με θέμα την ενημέρωση των συναδέλφων για το τί νέο θα ισχύει στην μετακίνηση των ζώων συντροφιάς εντός Ε.Ε. , καθώς και η μορφή και το περιεχόμενο των νέων διαβατηρίων!!

Μέχρι εδώ καλά.

Από εδώ και πέρα όμως αρχίζει το αίσχος.
Ημερίδες με προσωπική τηλεφωνική ενημέρωση των συναδέλφων, με καφέδες και κεκάκια!!!! , με σπόνσορες , με γραμματεία και εγγραφή !!!! συνέδρων???, αλλά και χαιρετισμούς από στρατό!!! και “κοσμήτορες”??????????????........κουφαθήκαμε με αυτό το “κοσμήτορας”.
Κάτι βρωμάει από το πρωί” λοιπόν.
Και να σκεφτεί κανείς ότι η Δ.Ε., ΠΟΤΕ δεν συζήτησε , ούτε αποφάσισε , ούτε γνωριζε για αυτές τις “ημερίδες” , πόσο μάλλον για το περιεχόμενό τους και την ζέση από ......ποιόν???? να έχουν κόσμο και επιτυχία.
Και με το καλημέρα μας λύθηκαν όλες οι απορίες. Ο κ. “κοσμήτορας” Αγαθαγγελίδης Κυριάκος και η κα Πρόεδρος Τραχήλη Α. , μας ενημέρωσαν σχετικά με το θέμα της ημερίδας ότι............
.......το καταστατικό του ΠΚΣ είναι απαρχαιωμένο
.......πού ακούστηκε η γενική συνέλευση σε ένα σύλλογο να είναι ανώτερο όργανο από τα ΔΣ και τα Κομιτάτα?
.......θα κληθούμε λίαν συντόμως να αποφασίσουμε την αποχώρηση από το ΓΕΩΤΕΕ (από ποιόν θα κληθούμε και αυτός από πού το ξέρει?)
.......θα κληθούμε λίαν συντόμως να ιδρύσουμε ΝΠΔΔ κτηνιάτρων.”

Μόλις δε οι παρόντες εκπρόσωποι της Πανεπιστημονικής παρενέβησαν ζητώντας τους τον λόγο και ποιός τους εξουσιοδότησε σε όσα άσχετα ανέφεραν, κακείν-κακώς αναδιπλώθηκαν ζητώντας να θεωρηθεί το συμβάν λήξαν και να ξεχαστούν όσα ειπώθηκαν!!!!!
Το ζήτημα δεν είναι φαιδρό. Μακάρι να ήταν. Το ζήτημα είναι η αντανάκλαση της αυθαιρεσίας ,της υπόγειας μεθόδευσης και του παραγοντισμού της ομαδούλας που διαφεντεύει τα τελευταία χρόνια τον σύλλογο.
Ομάδες, παρεούλες, γνωριμίες, κονκλάβια και διαδρομισμοί παραγόντων με προσωπικές επιδιώξεις, εισ-βάρος του κτηνιάτρου μισθωτού-άνεργου-αυταπασχολούμενου-με μπλοκάκι-ανασφάλιστου.
Κονκλάβια κλινικαρχών, ιδιοκτητών εταιρειών εισαγωγής φαρμάκων, προέδρων , πανεπιστημιακών, απεργάζονται την κυριαρχία οργανωμένων συμφερόντων πάνω στην μελλοντική δομή ενός τυπικά ανοιχτού επαγγέλματος με όρους ελέγχου όμως των φιλέτων του.
Διαδικασίες εν κρυπτώ από την ΔΕ και τα παραρτήματα. Αξεσουάρ άχρηστα και πιθανά εμπόδια στις μεθοδεύσεις του.
Επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, πολύ “χοντρό” για να το προσπεράσουμε και να χαμογελάμε ......ας κινητοποιηθεί ο κλάδος ζητώντας τους τον λόγο. Είναι χρέος του καθένα να προβληματιστεί και να σκεφτεί το πως “δένονται” όσα ,φαινομενικά ανειρμάτιστα ,γνωρίζει.

         Αμεσο και επόμενο ραντεβού η γενική συνέλευση στην Θεσσαλονίκη στις 01/02/2015.
Εκεί να αποδείξουμε ότι τα ΔΣ οι ΔΕ και τα κεκλεισμένων των θυρών κονκλάβια, είναι τραπουλόχαρτα μπροστά στην κίνηση των πολλών.
Και πολλοί δεν είναι οι “χαρτογιακάδες κλινικάρχες, πρόεδροι και στελέχη”. Πολλοί είναι οι κτηνίατροι που σιωπούν εργασιακά μέσα στο καθεστώς της “μαθητείας-δωρεάν εργασίας”, οι αυταπασχολούμενοι συνάδελφοι που δέχονται την πίεση των κλινικών και της συγκεντροποίησης του επαγγέλματος , οι άνεργοι, οι συνάδελφοι μισθωτοί , οι κτηνίατροι στο σταύλο που αισθάνονται από πρώτο χέρι τι φέρνει η απελευθέρωση της διακίνησης φαρμάκων-υπηρεσιών.
22 Δεκέμβρη 2014
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ



δείτε αναλυτικό αρχείο των δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα μας με χρονολογική σειρά στο λινκ αρχείο δημοσιεύσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.