Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Περιφερειας Κεντρικής Μακεδονίας:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) -ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Π.Κ.Μ.


  δυνατότερο εργαλείο εφαρμογής της  αντιλαϊκής 
      
           πολιτικής της Ε.Ε. και της κυβέρνησης

   που σε ιδιαίτερα ασφυκτικό πλαίσιο καλούνται 

                οι Διευθυντές και οι προϊστάμενοι 

ανεξαρτήτως κλάδου και κατηγορίας να εφαρμόσουν.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

      Σήμερα, και μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, στην ΠΚΜ υπάρχει ένας οργανισμός  υποστελεχωμένος που σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπολειτουργεί εις βάρος των εργαζομένων αλλά και της κοινωνίας της Περιφέρειας.

         Έρχεται σήμερα η Διοίκηση να προτείνει τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικής λειτουργίας ως προς το καθορισμό κλάδων για την πλήρωση θέσεων ευθύνης, ουσιαστικά δηλαδή να απελευθερώσει από κλαδικά κριτήρια τον τρόπο επιλογής προϊσταμένων – διευθυντών των υπηρεσιών.

      Η Διοίκηση  υποτιμά και προσπαθεί να καταργήσει και το τελευταίο κριτήριο αντικειμενικότητας επιλογής θέσεων ευθύνης του αστικού κράτους που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να έχει όντως και επιστημονική – λειτουργική βάση.

        Επιχειρεί έτσι να συνεχίσει να έχει χωρίς κανένα πια περιορισμό, ένα δυνατότερο εργαλείο εφαρμογής της  αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε. και της κυβέρνησης που σε ιδιαίτερα ασφυκτικό πλαίσιο καλούνται οι Διευθυντές και οι προϊστάμενοι ανεξαρτήτως κλάδου και κατηγορίας να εφαρμόσουν.
        Ο Οργανισμός εσωτερικής λειτουργίας της ΠΚΜ αλλά και οι τροποποιήσεις που η Διοίκηση έχει φέρει (Δεκέμβριος 2013-κατάργηση 500 οργανικών θέσεων) και προσπαθεί σήμερα να φέρει, μόνο εις βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών αναγκών των οικογενειών αποβαίνουν.
       Δυναμικά συνάδελφοι να κινητοποιηθούμε απέναντι συνολικά στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική, της συνέπειες της οποίας βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.


                                                                 Θεσσαλονίκη 22/12/2014


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Π.Κ.Μ.
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


     χρόνια πολλά
δείτε αναλυτικό αρχείο των δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα μας με χρονολογική σειρά στο λινκ αρχείο δημοσιεύσεων



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.