Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΓΕΩΤΕΕ:ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ επιστολή της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ



      Δεν εξελέγη ακόμη προεδρείο στο ΓΕΩΤΕΕ. Εχουν γίνει ήδη 3 συνεδριάσεις αλλά προεδρείο δεν προέκυψε Για την πρόταση και τέταρτης  συνεδρίασης στις 29 Δεκέμβρη  η Πανεπιστημονική που στα 2 προηγούμενα συμβούλια δήλωσε αποχή και απο τις θέσεις του προεδρείου αλλά και απο διαφαινόμενα "κομπρεμί" μεταξύ των υπόλοιπων παρατάξεων, έστειλε την  επιστολή που αναρτούμε πιο κάτω και που είναι διαφωτιστική για τις απόψεις της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Απο τις συνεδριάσεις που προηγήθηκαν αξίζει να αναφέρουμε
 1)στην πρώτη στις 5/12/2014 η Πανεπιστημονική και συν. ήταν απούσα διότι ......δεν ειδοποιήθηκε(!!!)
2)η 2η έγινε στις 10/12/2014 όπου έγινε και συζητηση των διαφόρων απόψεων και
3) το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για προεδρείο στην 3η συνεδρίαση στις 22/12/2014 ήταν: 
Μάμαλης: ΝΑΙ 6 (προφανώς της ΔΑΚΕ)
ΛΕΥΚΑ 8 (προφανώς 4 της .Γεωτεχν.Ενωτικής Κιν.-ΣΥΡΙΖΑ +4 της Δημοκρ.Συμπαρ.-ΠΑΣΚ)
 ΚΑΤΑ 1 (της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓ.)


(ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ) & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
https://sites.google.com/site/pangeotexniko/

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΙΣ 29.12.2014

    Μετά τις εκλογές τους ΓΕΩΤΕΕ στις 2-11-2014 και τις 2 άκαρπες συνεδριάσεις των εκλεγμένων στο Δ.Σ. για τη συγκρότηση προεδρείου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω :

    Από την 1η Συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ είχαμε ξεκάθαρα επισημάνει -  με βάση τις διακηρυγμένες προεκλογικές θέσεις όλων των παρατάξεων & τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών - τη θέση της «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ - Πανγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο & Συνεργαζόμενοι» για την συγκρότηση του προεδρείου.

     Εκτιμήσαμε ότι «…το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά τη σημαντική άνοδο του ψηφοδελτίου της «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ - Πανγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο & Συνεργαζόμενοι», δεν επέφερε κάποια ουσιαστική μεταβολή του συσχετισμού δυνάμεων καθώς στο τιμόνι του ΓΕΩΤΕΕ θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται παρατάξεις (ΔΑΚΕ-ΝΔ, Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση-ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΠΑΣΚ),  που  παρά τις επιμέρους διαφορές τους,  στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική σε τομείς όπως η Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), τα επαγγελματικά δικαιώματα/εκπαίδευση  (Μπολόνια) κλπ και δίνουν όρκους πίστης στην ΕΕ.

       Οι δυνάμεις μας θα συνεχίσουν να δίνουν την μάχη της ενημέρωσης και της ανάδειξης των κεντρικών προβλημάτων του πρωτογενή τομέα και της πλειοψηφίας των γεωτεχνικών καθώς και ζητημάτων που απαιτούν κινητοποίηση και διεκδίκηση, όπως έκαναν και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

      Με τη δράση μας τόσο μέσα στα όργανα του ΓΕΩΤΕΕ όσο και πολύ περισσότερο έξω από αυτά θα παλέψουμε για τη συσπείρωση του άνεργου, μισθωτού, αυταπασχολούμενου γεωτεχνικού σε ταξική κατεύθυνση, σε κοινό αγώνα με τους άλλους εργαζόμενους και τη φτωχομεσαία αγροτιά για την ανασύνταξη του κινήματος  με προοπτική έναν  διαφορετικό  δρόμο ανάπτυξης που θα έχει  στο επίκεντρό του την ανάπτυξη πρωτογενούς παραγωγής - μεταποίησης  και την αξιοποίηση των δασών, του νερού και του ορυκτού πλούτου με κριτήριο  τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων, για να περάσει ο πλούτος σε αυτούς που τον παράγουν…».

Με δεδομένα λοιπόν:

1)   Την παραπάνω εκτίμησή μας για τον συσχετισμό δυνάμεων στο Δ.Σ., ο οποίος δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια μέσα από αυτό να υπάρξουν αντιστάσεις  στο τρίπτυχο κεφάλαιο - κυβερνήσεις - ΕΕ, που αποτελεί την αιτία των προβλημάτων του άνεργου, μισθωτού,  αυτοαπασχολούμενου  γεωτεχνικού

2)   Το χαρακτήρα του ΓΕΩΤΕΕ ως τμήματος ενός κράτους που σχεδιάζει και υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική, είναι φανερό, ότι  δεν έχουμε καμιά θέση στο προεδρείο που πρόκειται να εκλεγεί.

Επιπλέον, διαχωρίζουμε κατηγορηματικά τη θέση μας από τα παζάρια που συνοδεύουν τις διαδικασίες ψήφισης του προεδρείου, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε κανένα από τα αναδυόμενα σενάρια.
       Επόμενα η κλήση μας σε νέο Δ.Σ. (τρίτο συνεχόμενο με αποκλειστικό θέμα την εκλογή προεδρείου) - με πρωτοβουλία του πλειοψηφούντος συμβούλου (ΔΑΚΕ) - και μάλιστα  στην Αθήνα, μέσα στις γιορτές (29/12), ανήμερα της εκλογής ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας ( τυχαίο ;;; ) δεν γίνεται αποδεκτή.

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους τα καλύτερα για το 2015!  ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ !   ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  (ΕΙΤΕ ΑΥΤΕΣ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ)


Για την                                                                                                    «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ - Πανγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο & Συνεργαζόμενοι»

Ουγγρίνος  Αλέκος - Μέλος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

                                              
        Χρόνια πολλά  
                  
                 Καλή Χρονιά        

 


δείτε αναλυτικό αρχείο των δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα μας με χρονολογική σειρά στο λινκ αρχείο δημοσιεύσεων
                                                                                                                                                                                                                 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.