Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΕΣΠΑ 2014-2020 ανακοίνωση ΕΣΑΚ-Σ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΥ & παρουσίαση 1)ανακοίνωσης ΠΑΜΕ 2)τοποθέτησης ΚΚΕ στη ΒΟΥΛΗ



ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΕΣΑΚ – Σ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ Δ.Υ.

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ

ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ Δ.Υ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ 2014-2010

Στην επικαιρότητα βρίσκεται το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020
το οποίο συζητιέται αυτές τις ημέρες στη βουλή. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υπηρετεί, υλοποιεί, χρηματοδοτεί τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ και έχει στόχο την πιο αποφασιστική θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαραίτητος όρος για τη χρηματοδότηση με το εν λόγω πρόγραμμα είναι η εφαρμογή των κανόνων πειθαρχίας και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών δηλαδή των πολιτικών λιτότητας που κλιμακώνουν την  αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση.

Η κυβέρνηση σχεδίασε το νέο ΕΣΠΑ καθορίζοντας πέντε βασικές προτεραιότητες χρηματοδότησης:

1)  την χρηματοδότηση των αναγκών που έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

2)  την ακόμα μεγαλύτερη ανατροπή κατακτήσεων και εργατικών δικαιωμάτων και την προσφορά πιο φθηνής εργατικής δύναμης  μέσα από τα προγράμματα ενεργητικής απασχόλησης, διά βίου κατάρτισης και εξειδίκευσης κλπ.  Προγράμματα δηλαδή σαν αυτά του ΟΠΕΚΕΠΕ (training voucher) στα οποία δούλεψαν εκατοντάδες γεωτεχνικοί χωρίς κανένα συνταξιοδοτικό δικαίωμα με μισθό κάτω από 500 ευρώ.

3)  τη μεγαλύτερη διευκόλυνση προς τους επιχειρηματικούς ομίλους ώστε να αξιοποιήσουν ακόμα καλύτερα τους φυσικούς πόρους και να πατήσουν πόδι στη διαχείριση των αποβλήτων, των απορριμάτων, στη διαχείριση των υδάτινων πόρων και όλα αυτά στο όνομα την «προστασίας του περιβάλλοντος».

4)  τη δημιουργία αναγκαίων υποδομών για το κεφάλαιο (αναβάθμιση λιμανιών, οδικοί – σιδηροδρομικοί άξονες,  ενεργειακά δίκτυα κλπ) τα οποία ασφαλώς οι εργαζόμενοι θα χρυσοπληρώνουν.

5)  την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση τους κρατικής και δημόσιας παρέμβασης τους τομείς τους Υγείας τους παιδείας και τους πρόνοιας τους όφελος των λεγόμενων δομών αλληλεγγύης και εθελοντισμού, δηλαδή των διαφόρων τρωκτικών του δημόσιου χρήματος όπως είναι ο ΜΚΟ είναι οι ΚΟΙΝΣΕΠ, θεσμοί που δεν κάνουν από το να διευκολύνουν την έμμεση και άμεση εμπορευματοποίηση των συγκεκριμένων αναγκών.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πλαίσιο προτεραιοτήτων το οποίο συμβάλλει στο θάψιμο κάθε εργασιακού δικαιώματος. Αυτός είναι ο πραγματικός χαρακτήρας του. Λέει ψέμματα η κυβέρνηση η οποία ισχυρίζεται ότι με το ΕΣΠΑ θα υπάρξει ανακούφιση. Κοροϊδέυει ο ΣΥΡΙΖΑ που προβάλλει μια άλλη διαχείριση του ίδιου χρηματοδοτικού πλαισίου. Και οι δύο θολώνουν το τοπίο, παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο.

Ευθύνη για τον αποπροσανατολισμό  έχουν και  οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε μια σειρά από χώρους που προπαγανδίζουν τον «αναπτυξιακό χαρακτήρα» του ΕΣΠΑ κουκουλωνοντας το γεγονός ότι πρόκειται για μια ανάπτυξη που αφορά αποκλειστικά μια χούφτα ομίλους ενώ η μεγάλη πλειοψηφία του λαού βυθίζεται στη φτώχεια και στην ανεργία. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η πλειοψηφία της ΠΟΓΕΔΥ η οποία σε εκτενή ανακοίνωσή της αγωνιά για το πώς θα εφαρμοστεί καλύτερα το νέο ΕΣΠΑ….. λες και έχουν να κερδίσουν τίποτα οι εργαζόμενοι από αυτό.



Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στους αυταπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες με την πάλη τους να ανατρέψουν σχεδιασμούς του κεφαλαίου που βάζουν ταφόπλακα στα δικαιώματά μας. Την απάντηση μπορεί να τη δώσει μόνο ένα εργατικό - λαϊκό κίνημα που στόχο του θα 'χει το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις τους, την ΕΕ και που ανοίγει ταυτόχρονα την προοπτική να γίνει ο ίδιος λαός εξουσία και κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.  

                                                                                    19.12.2014

        Πανγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο 

          για νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 (λινκ)

.............................

Τίνος είναι τα λεφτά του ΕΣΠΑ?

Σίγουρα όχι της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Οπως στην Ελλάδα, έτσι και παντού, τα κρατικά ταμεία γεμίζουν από τη φοροαφαίμαξη του λαού, από την αιματηρή λιτότητα σε βάρος του, από την περικοπή και εμπορευματοποίηση στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών, από την κλοπή του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου, τον οποίο το αστικό κράτος αναδιανέμει προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ενας τέτοιος μηχανισμός είναι και ο προϋπολογισμός της ΕΕ. Τα λεφτά που αφαιρούνται από τους λαούς αναδιανέμονται στα μονοπώλια και πάνω εκεί ξεσπάει ο πόλεμος για το ποιες μερίδες της πλουτοκρατίας θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος. Μόλις κατοχυρωθούν τα χρήματα, ο ίδιος καυγάς θα ξεκινήσει σε εθνικό επίπεδο, για το ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα ξεκοκαλίσουν τα 20,4 δισ. ευρώ μέχρι το 2020.

 Που θα πάνε τα λεφτά του ΕΣΠΑ?

........... Οτι το κεφάλαιο επενδύει μόνο σε «απελευθερωμένους» τομείς στους οποίους το κράτος δεν ασκεί δραστηριότητα. Να γιατί το νέο οργανόγραμμα του ΥΠΑΑΤ προβλέπει πετσόκομμα και δομών και μείωση οργανικών θέσεων με σκοπό να ιδιωτικοποιηθούν οι όποιες δημόσιες γεωτεχνικές υπηρεσίες έχουν απομείνει (ΙΓΜΕ, ΕΛΓΑ, ΕΦΕΤ, ΠΚΠΦ-ΠΕ κλπ...). Γι αυτό χτυπάνε την μικρή ιδιοκτησία (χαράτσια, φορολογία) χιλιάδων μικρών Γεωτεχνικών αυτοαπασχολούμενων, μικρών τεχνικών γραφείων, μικρών εμπόρων. Μόλις βγουν από τη μέση το κράτος και οι μικροί ιδιοκτήτες, τότε θα έρθουν οι καπιταλιστές να επενδύσουν στους απελευθερωμένους απογυμνωμένους τομείς για να πάρουν όλη την πίτα και τα κέρδη............

............................

ολόκληρη η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα

ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΛΙΝΚ:

Δημοσίευση: Τρί, 16/12/2014 - 18:40
 Το σχετικό αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, που απέστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «η διαδικασία να είναι με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, καθώς υπάρχουν κρίσιμα θέματα που πρέπει να ψηφιστούν πριν την 1η Ιανουαρίου» έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.
Σήμερα Τρίτη άρχισε η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη. Το ΚΚΕ δήλωσε πως καταψηφίζει το νομοσχέδιο, ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το υπερψηφίζουν όπως επίσης και η ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΕΛ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν θετικά η αρνητικά στην ολομέλεια. Να σημειωθεί ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να τροποποιηθεί το άρθρο 97 που αφορά τα επιμελητήρια λέγοντας πως σε αντίθετη περίπτωση το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. 
Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε:
...................


«Θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο. Θα το καταψηφίσουμε γιατί αυτό το συνολικό πρόγραμμα υπηρετεί, υλοποιεί, χρηματοδοτεί τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ, με αποτέλεσμα και η διαχείρισή του - δεν μπορεί να είναι διαφορετική - να έχει πιο αντιδραστικά χαρακτηριστικά ...............
..............Μέχρι τώρα είχαμε απλά και μόνο το ζήτημα της επιλεξιμότητας των προγραμμάτων που εγκρίνονται από την ΕΕ αν είναι επιλέξιμα τα έργα αυτά με βάση της κεντρικές κατευθύνσεις της ΕΕ..............
γιατί εκτός από το ζήτημα της επιλεξιμότητας σήμερα μπαίνει και ο όρος και της αιρεσιμότητας. Αν δηλαδή με βάση την πορεία υλοποίησης ενός έργου δεν ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις που βάζει η Ε. Επιτροπή τότε μπορεί να διακόψει τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου και να ζητήσει πίσω τα χρήματα..................
ΟΛΌΚΛΗΡΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥή
 

                                   χρόνια πολλά, καλή χρονιά
 κάρτα πολιτικού κρατούμενου απο το αρχείο του ΚΚΕ
εδώ λινκ για μεγέθυνση της κάρτας  και του οπισθόφυλλου με το ποίημα που έγραψε ο ιδιος          

δείτε αναλυτικό αρχείο των δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα μας με χρονολογική σειρά στο λινκ αρχείο δημοσιεύσεων



 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.