Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΟΔΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ-ΣΥΝΕΡΓ.σε εκλογές ΓΕΩΤΕΕ.ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ την 1η ΝΟΕΜΒΡΗ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ

Ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστά
 η Πανεπιστημονική Γεωτεχνικών-                                   -Συνεργαζόμενοι
        
      Ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστά αναδείχθηκε η Πανεπιστημονική –Συνεργαζόμενοι στις εκλογές που έγιναν στις 2 Νοέμβρη 2014, για το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στο οποίο ανήκουν οι Γεωπόνοι Δασολόγοι Κτηνίατροι Γεωλόγοι και Ιχθυολόγοι πτυχιούχοι ΑΕΙ


        Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, η Πανεπιστημονική έλαβε 619 ψήφους (459 το 2011) και  ποσοστό 12,2% (9,25% το 2011)


       Η συμμετοχή σε απόλυτα νούμερα παρουσίασε αύξηση συμμετεχόντων 5404 (5185 το 2011) ενώ είχε μείωση  σε ποσοστό συμμετοχής, (λόγω της αύξησης των μελών), 15,1% από 15,7% το 2011

           Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ με άνοδο από 35,0% σε 39,2%, ενώ μεγάλη  πτώση είχε η ΠΑΣΚΕ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) από 1325 ψήφους και ποσοστό 26,7% έλαβε  808 ψήφους και ποσοστό 15,9%. Σημαντικό ποσοστό της μεταφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ (Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση),  ακόμη και ως υποψήφιοι.

                Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση)  που ενσωμάτωσαν και τα άλλα δυο ψηφοδέλτια ("Επανίδρυση" , "Ανασυγκρότηση"),πήραν με το ενιαίο ψηφοδέλτιο 1.077 ψήφους (ποσοστό 21,2%). Στις προηγούμενες εκλογές τα τρία ψηφοδέλτια είχαν πάρει 855 ψήφους και ποσοστό 17,23%.

         Η Αριστερή πρωτοβουλία Γεωτεχνικών (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έλαβε 332 ψήφους (από 228) και ποσοστό 6,5% (απο 4,6%) .

Τα αναλυτικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν μόλις επισημοποιηθούν απο το ΓΕΩΤΕΕ



ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 
                            ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ
 -δόθηκε ισχυρό ταξικό μήνυμα
" Με αγωνιστική ανάταση και ενθουσιασμό καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν την πάλη για την επιτυχία της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας, στις 27 Νοέμβρη."
αναφέρει 
αμέσως μετά το συλλαλητήριο   

                         «Φράκαρε» το κέντρο
Ολα αυτά τα ανθρώπινα «ποτάμια» άρχισαν λίγο μετά τις 11 να κατευθύνονται προς το Σύνταγμα. Οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας «φράκαραν» από τον κόσμο. Οπως αναγγέλθηκε από τα μεγάφωνα τις διαδήλωσης, την ώρα που οι προσυγκεντρώσεις συνέκλιναν προς το Σύνταγμα, ολόκληρη η Σταδίου ήταν γεμάτη με κόσμο, από την πλατεία Συντάγματος μέχρι την Ομόνοια, η Πανεπιστημίου μέχρι τα Προπύλαια, η Β. Σοφίας μέχρι ψηλά, στον Εθνικό Κήπο, ενώ στην Αμαλίας είχε δημιουργηθεί ήδη το αδιαχώρητο και στη Φιλελλήνων και στην Οθωνος βρίσκονταν χιλιάδες διαδηλωτές. Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, οι προσυγκεντρώσεις από τα πιο απομακρυσμένα σημεία δυσκολεύονταν μέχρι και να φτάσουν στο Σύνταγμα.

………………………….

Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι επιμελήθηκαν με μεράκι τα μαζικά τους μπλοκ, θέλοντας και μ' αυτόν τον τρόπο να δείξουν πως αυτό το συλλαλητήριο είναι κάτι το διαφορετικό. Οτι είναι μια δική τους διαδήλωση, που την «έχτισαν» από την αρχή μέχρι το τέλος.



Στον «Ευαγγελισμό», γιατροί από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συμμετείχαν στη διαδήλωση με τις άσπρες μπλούζες της δουλειάς

-------------------------------------

Στην προσυγκέντρωση των νησιωτών στο Μοναστηράκι ξεχώρισε το πανό του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ανωγείων, που είχε για σύνθημα μια μαντινάδα: «Οταν μονιάσει ο λαός και τα δεσμά του σπάσει, μπορεί να στήσει άλλο ντουνιά και τούτον να χαλάσει»

………………………..


Το πρόγραμμα από την εξέδρα ήταν κι αυτό ξεχωριστό, με τη συμβολή δεκάδων καλλιτεχνών, που στήριξαν έμπρακτα τη μεγάλη διαδήλωση. Συγκλονιστικές αφηγήσεις ανέργων και τραγούδια του αγώνα εναλλάσσονταν από τα χείλη ηθοποιών και τραγουδιστών, ξεσηκώνοντας το πλήθος, που συμμετείχε με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό.

........................

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ
Ψηφίσματα
Στο τέλος του συλλαλητηρίου, οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν δύο ψηφίσματα, ένα για την έκφραση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη της Τουρκίας και ένα υπέρ του αιτήματος για την απελευθέρωση των 5 αγωνιστών Κουβανών

 Πώς δεν είδε ο αστικός Τύπος το συλλαλητήριο (1οΛΙΝΚ)
2ο ΛΙΝΚ
Επί δυο μήνες ο αστικός Τύπος δεν έγραψε λέξη για την τεραστίων διαστάσεων κινητοποίηση εκατοντάδων οργανώσεων που προετοίμαζαν το πανελλαδικό συλλαλητήριο. Συνεπής σ' αυτήν τη στάση, φρόντισε, και αφού έγινε το συλλαλητήριο, να το θάψει!
Η «Εφημερίδα των Συντακτών»: 
 Το «Εθνος»
 «ΤΑ ΝΕΑ»
 το «ΒΗΜΑ»
 «Ελεύθερος Τύπος»

ΕΔΩ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
"ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ (ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.