Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΚΔΥ ΣΤΙΣ 18-1-2014




ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Ε.Σ.Α.Κ) ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ Δ.Υ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΚΔΥ ΣΤΙΣ 18-1-2014

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Αξιοποίησε τις εκλογές της ΠΕΚΔΥ, για την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων για την ΠΟΓΕΔΥ, για να αλλάξεις την κατάσταση και τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η επιλογή για το τι συνδικαλιστική ηγεσία και τι πλειοψηφία θα έχουμε στην ΠΕΚΔΥ και την ΠΟΓΕΔΥ βρίσκεται στα χέρια σου! Εσύ θα αποφασίσεις!
Η δικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τρόικα προχωρούν πιο αποφασιστικά και τσακίζουν ότι εργατικό-λαϊκό δικαίωμα έχει απομείνει, μεταφέροντας τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Μετά το δραστικό χτύπημα των λαϊκών εισοδημάτων με φόρους και χαράτσια, προετοιμάζουν πλειστηριασμούς στις κατοικίες. Δραματικές είναι οι επιπτώσεις στην εργασία, στους μισθούς, στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλιση και στη σύνταξη. Ήδη σημαντικό κομμάτι των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα βιώνει τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις, στερείται πλέον και τις στοιχειώδεις βιοποριστικές δυνατότητες. Η φτώχεια εξαπλώνεται και διευρύνεται. Με όχημα τις αξιολογήσεις υπηρεσιών και υπαλλήλων, η επίθεση αυτή θα ενταθεί περισσότερο μέσα στο επόμενο διάστημα, ώστε να πιαστούν οι στόχοι κυβέρνησης και τρόικας για χιλιάδες απολύσεις, για το χτύπημα της μόνιμης σταθερής δουλειάς στη δημόσια διοίκηση.
Δεν θα ήταν σήμερα αυτή η κατάσταση, αν το συνδικαλιστικό κίνημα είχε διαφορετική στάση, πριν ακόμη εκδηλωθεί η καπιταλιστική κρίση και η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων. Όμως η αντίληψη των δυνάμεων που για χρόνια κυριαρχούν στο κίνημα (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΓΕΔΥ, ΠΕΚΔΥ κι άλλες Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία) δεν ήταν ούτε είναι σε κατεύθυνση προάσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων. ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ και όσοι κινούνται στην ευρωενωσιακή λογική, βάζουν πλάτη είτε ανοιχτά είτε συγκαλυμμένα, να περάσουν τα αντεργατικά-αντιϋπαλληλικά σχέδια και συναινούν με τις πολιτικές που επιδιώκουν να κάνουν ακόμα φτηνότερη την αμοιβή της εργασίας για να υπάρχουν κίνητρα και κέρδη για το κεφάλαιο.
Έτσι διαμορφώνεται και σήμερα η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Στο πρόσφατο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ είχαμε την αλλαγή της ονομασίας ορισμένων παρατάξεων και τίποτα περισσότερο. Οι αρνητικοί συσχετισμοί, οι διαπιστώσεις που συσκοτίζουν τις αιτίες που γεννούν τα αντιδραστικά μέτρα, οι γενικότερες στοχεύσεις για παγίδευση των εργαζομένων παραμένουν. Ακριβώς έτσι είχε συμβεί και στο προηγούμενο συνέδριο της ΠΟΓΕΔΥ, όπου η παράταξη της ΔΑΚΕ άλλαξε απλώς όνομα για να ¨πουλήσει¨ δήθεν διαφοροποίηση από την κυβερνητική πολιτική, δεν άλλαξε όμως και περπατησιά όπως αποδείχτηκε από τους εκπροσώπους της στη συνέχεια. Άλλωστε η παραλλαγμένη ΔΑΚΕ δεν είναι μόνη της, συνεπικουρήθηκε στο έργο της από την παράταξη της ΠΑΣΚ, με την οποία έχει κοινό βηματισμό. Σταμάτησαν οι χρόνιες δήθεν αντιπαραθέσεις μεταξύ ¨προόδου¨ και ¨συντήρησης¨, η πάλαι ποτέ σύγκρουση μεταξύ ¨σκότους και φωτός¨ ενώ η μεταξύ τους συμπόρευση οδηγεί σε απουσία της ΠΕΚΔΥ απ’ το προσκήνιο, ώστε η εκπροσώπηση του κλάδου να έχει παραδοθεί στα γνωστά για το συνδικαλιστικό τους κύρος πρόσωπα της ΠΟΓΕΔΥ.
Τώρα οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ, επιχειρούν να κάνουν πράξη το ίδιο εγχείρημα και στην ΠΕΚΔΥ, προκειμένου να αποποιηθούν τις βαρύτατες ευθύνες τους για την κατάσταση του κινήματος, να γλυτώσουν τη συνδικαλιστική τους καταδίκη, να θολώσουν τα νερά και να μαντρώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων μέσα από αλλαγμένα ή παραλλαγμένα ψηφοδέλτια. Αλλωστε σήμερα έχουν σαν οδηγό και τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που πρώτη δίνει το παράδειγμα της ¨ενότητας για τα εθνικά συμφέροντα¨. Επιχειρούν να εμφανιστούν σαν ¨ενωτικοί¨, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό και σαν όχημα το πρώην ψηφοδέλτιο των ¨ανεξάρτητων¨, ορισμένα μέλη των οποίων ευτυχώς τους αντιλήφθηκαν και τους εγκατέλειψαν έγκαιρα, αρνούμενοι να συναθροιστούν μαζί με τις παραπάνω δυνάμεις.
Το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ δεν έχει ανάγκη από μεταμορφώσεις και παραλλαγές. Είναι επί χρόνια γνωστή η αγωνιστική στάση του απέναντι στα προβλήματα και στις αιτίες που τα γεννούν. Στέκεται στο πλευρό των συνεπών ταξικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο πλευρό του ΠΑΜΕ. Πρωτοστάτησε και θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τα προβλήματα και τις αγωνίες των συναδέλφων. Πήρε σειρά από πρωτοβουλίες να ενώσει τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από κλάδους και ειδικότητες, όπως ήταν οι πρόσφατες κινητοποιήσεις στο Υπουργείο και στις Περιφέρειες, μαζί και με άλλους φορείς. Ανέδειξε τον κοινό αντίπαλό τους που είναι τα μονοπώλια και η κυβερνητική πολιτική που τα υπηρετεί, αντιπαρατέθηκε με τα συνδικαλιστικά δεκανίκια της που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και σιωπούν εκκωφαντικά όταν ξεσπούν κοινές κινητοποιήσεις. Παλεύει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του σήμερα, δεν έχει όμως αυταπάτες ότι με αυτή την πολιτική, ανεξάρτητα από το μείγμα διαχείρισης ή το ποια κόμματα την υπηρετούν, τα προβλήματα αυτά θα λυθούν οριστικά. Θεωρεί ότι είναι ψέμα κάποιοι να τάζουν λύσεις στους εργαζόμενους, την ίδια ώρα που στηρίζουν τις πολιτικές που υπηρετούν την Ε.Ε., το κεφάλαιο και τα καπιταλιστικά κέρδη, αποκρύπτοντας επιμελώς ότι αυτές είναι οι πηγές των προβλημάτων των εργαζομένων.
Να γιατί το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ δεν είναι μαζί με τους δήθεν ενωτικούς. Όπως και ποτέ δεν ήταν σύμφωνο ούτε και στάθηκε ομόφωνο με τους προκατόχους τους που το συγκροτούν. Πιστεύουμε ότι στη μιζέρια της σημερινής κατάστασης υπάρχει πραγματική διέξοδος, μακριά από λογικές ¨καλύτερης διαχείρισης¨ ή ¨άλλου μίγματος πολιτικής¨. Σε μια εποχή που τα τεχνολογικά επιτεύγματα έχουν κάνει τεράστια άλματα, που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να καλυφτούν οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, δεν μπορούμε να δεχτούμε ούτε και να ανεχτούμε ότι η κοινωνία θα μένει πίσω και οι εργαζόμενοι θα χάνουν δικαιώματα. Η χώρα μας έχει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες που χρειάζονται για να αναπτυχτεί η οικονομία της για την κάλυψη των σύγχρονων, διευρυμένων λαϊκών αναγκών, διαθέτει αξιόλογο εργατικό, τεχνικό και επιστημονικό δυναμικό. Στους μονόδρομους της Ε.Ε και των μονοπωλίων, στα απανωτά κίνητρα για επενδύσεις, ανάπτυξη και καπιταλιστικά κέρδη, με το λαό σε δεύτερο πλάνο και μόνιμα χαμένο, εμείς πιστεύουμε ότι η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στην ανασύνταξη του κινήματος, στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που θυσιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα εντείνει την επίθεσή της, είναι στάχτη στα μάτια ότι φαίνεται φως στο βάθος. Θα ενταθούν ακόμα περισσότερο τα μέτρα σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, της υγείας, της παιδείας, της ασφάλισης. Θα συνεχιστούν οι αξιολογήσεις-καταργήσεις-συγχωνεύσεις υπηρεσιών των υπουργείων και των Περιφερειών, ως εργαλείο για τη διαμόρφωση μιας πιο επιτελικής δημόσιας διοίκησης που θα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Στενά δεμένη μ’ αυτό το στόχο είναι και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία όπως αποδεικνύεται, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πρόσχημα για την επιβολή του μέτρου των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων. Για τις κτηνιατρικές υπηρεσίες που βιώνουν τη χρόνια εγκατάλειψη και καταδίκη, τέτοια μέτρα είναι απλώς η χαριστική βολή.
Το δυνάμωμα του ψηφοδελτίου της ΕΣΑΚ στις επικείμενες εκλογές της ΠΕΚΔΥ μπορεί και πρέπει να συμβάλει στην απόκρουση αυτών των μέτρων, στο χτίσιμο ενός πλατύτερου μετώπου των εργαζομένων που θα αποτρέψει και θα ματαιώσει την εφαρμογή τους και ταυτόχρονα θα ανοίγει το δρόμο για ευρύτερες αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας για να γίνει ο λαός κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.-
Δώσε δύναμη στη δύναμή σου!
Με τη δράση και την ψήφο σου ισχυροποίησε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Στήριξε το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ Κτηνιάτρων Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.