Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του ΔΣ της ΠΟΓΕΔΥ με τους αναπληρωτή υπουργό και υφυπουργό ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: ανακοίνωση της ΕΣΑΚ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ Δ.Υ.



ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΣΑΚ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ Δ.Υ.
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ 
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ Δ.Υ. 


ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΓΕΔΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Άκρως αποκαλυπτική, ακόμα και για τον πιο καλόπιστο σχετικά με την κυβερνητική πολιτική εργαζόμενο, ήταν η χθεσινή συνάντηση του ΔΣ της ΠΟΓΕΔΥ με τον αναπληρωτή υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Β. Αποστόλου και τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης Π.Σγουρίδη.
Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα προσαρμογής στη δύσκολη πραγματικότητα, με παρεμβάσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα στα πλαίσια των ορίων που θέτουν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Πράγμα ασφαλώς που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο αίτημα που έθεσε ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για άμεση αποκατάσταση των απωλειών των εργαζομένων ο αναπληρωτής υπουργός ήταν ξεκάθαρος: δεν πρέπει να ζητάμε ανέφικτα πράγματα και έθεσε το ερώτημα «πού  θα βρεθούν τα χρήματα για να γίνουν αυτά;».
Ήταν ακόμα πιο αποκαλυπτικός για τις προθέσεις της νέας συγκυβέρνησης, όταν κλήθηκε να απαντήσει στο ζήτημα της υποστελέχωσης τον υπηρεσιών και της εκτεταμένης έλλειψης προσωπικού. Ήταν σαφέστατος: «Δεν μπορούμε να προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό». Επίσης  είπε ότι δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν για τη στελέχωση των υπηρεσιών ούτε καν οι οκτάμηνες συμβάσεις, ενώ οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν στις υπηρεσίες θα είναι αποκλειστικά μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, δηλαδή πεντάμηνες συμβάσεις χωρίς συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα τα πασίγνωστα voucher. Mάλιστα συνέδεσε αυτού του είδους τις προσλήψεις (τις οποίες ούτως ή άλλως είχε προκηρύξει και η προηγούμενη συγκυβέρνηση) με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης!!!
Ενδεικτικό της αντίληψης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι το γεγονός ότι υπεραμύνθηκε του κτηνιάτρου εκτροφής, ενός θεσμού δηλαδή που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση για να ιδιωτικοποιήσει πλήρως τις παρεχόμενες δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες και που οδηγεί σε άγριο χαράτσωμα των κτηνοτρόφων. Ουσιαστικά υπεραμύνθηκε της ιδιωτικοποίησης. Ακόμα πιο αποκαλυπτικός για τις προθέσεις της συγκυβέρνησης ήταν ο υφυπουργός Π. Σγουρίδης, ο οποίος προκλητικότατα απάντησε στο αίτημα για μη ιδιωτικοποίηση των κτηνιατρικών υπηρεσιών που έθεσε ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ  ότι «σε λίγο θα ζητήσετε και δημόσιο δωρεάν λογιστή για τους αγρότες» (!!!) αναδεικνύοντας ασφαλώς ότι η συγκυβέρνηση έχει γραμμένη στα παλιότερα των υποδημάτων της την όποια στήριξη στη φτωχομεσαία αγροτιά και θα συνεχίσει το άγριο χαράτσωμά της.
Όσο για το χτύπημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, τόσο των γεωπόνων όσο και των άλλων κλάδων, που προωθήθηκε με τις μνημονιακές διατάξεις για το περίφημο «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων, η πολιτική ηγεσία δεν έβγαλε τσιμουδιά παρά τα επίμονα ερωτήματα του εκπροσώπου των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.
Επιπλέον, η συγκυβέρνηση δια του αναπληρωτή υπουργού αγροτικής ανάπτυξης μάζεψε τους προεκλογικούς λεονταρισμούς ότι δήθεν θα πάρει από τα χέρια της τράπεζας Πειραιώς τις αγροτικές επιδοτήσεις και ότι δήθεν το αντικείμενο θα το πάρουν οι δημόσιες υπηρεσίες και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. «Πώς να τα βάλω με την Τράπεζα Πειραιώς όταν ξέρω ότι αύριο θα πρέπει να δανειστώ από αυτήν για να πληρώσω τους τευτλοπαραγωγούς;» είπε χαρακτηριστικά αναδεικνύοντας με τον πιο ανάγλυφο τρόπο το βαθμό εξάρτησης του πολιτικού προσωπικού από την εξουσία του κεφαλαίου.
Από τη συζήτηση έγινε σαφές ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβερνητική εναλλαγή. Η νέα συγκυβέρνηση θα βαδίσει στο δρόμο που χάραξε η παλιά, στο δρόμο δηλαδή της ΕΕ και των μονοπωλίων. Θα συνεχίσει και θα οξύνει την επίθεση στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα για να μπορεί το κεφάλαιο να αυξάνει τα κέρδη του. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επαγρυπνούν. Να μην στοιχηθούν πίσω από μια αντιλαϊκή κυβέρνηση. Να την πολεμήσουν.
Να γυρίσουν την πλάτη και στον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία της ΠΟΓΕΔΥ η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να μπει ως βασικό αίτημα στη νέα πολιτική ηγεσία η άμεση ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια.
        Μέρα με τη μέρα οι ελπίδες που έτρεφε μεγάλο τμήμα του λαού μας αποδεικνύονται ψεύτικες. Η αληθινή ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα  για ουσιαστικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας, στη συμμαχία των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων την οποία υπηρετεί και η σημερινή συγκυβέρνηση.

19/02/2015


δείτε αναλυτικό αρχείο των δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα μας με χρονολογική σειρά στο λινκ αρχείο δημοσιεύσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.