Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Ο ΛΑΟΣ  ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΑΙΕΣ
παρουσίαση  άρθρων και σχολίων για την επικαιρότητα περιλαμβάνονται:

-Μιά νέα συμφωνία με όποιο όνομα θα έχει παλιούς και νέους αντιλαικούς όρους 
-από τη  δευτερολογία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

-Το νέο «κοκτέιλ» με μνημόνιο – ΟΟΣΑ
σχόλιο για την "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ

Συναίνεση για ποιούς και από ποιούς;σχόλιο για τη στάση των κομμάτων και του τύπου στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στην Περιφέρεια Αττικής: Οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν την κάλυψη των απωλειών τους
σχόλιο για κάλεσμα στήριξης της κυβέρνησης στους "εταίρους"απο την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Συντονισμένα πυρά στο δικαίωμα της απεργίας ,με τις επευφημίες της "Χρυσής Αυγής" 
η απάντηση του Ζαριανόπουλου Ευρωβουλευτή ΚΚΕ 

Συγκεκριμένες απαντήσεις ζητάνε οι αγρότες
από τον αναπληρωτή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

ΠΑΜΕ: Η ΓΣΕΕ πανηγυρίζει για τα ψίχουλα και παζαρεύει τα ελάχιστα
  απο πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

10-38% μειώσεις μισθών στη "ΝΕΣΤΛΕ"
σε καιρούς ...ανάκτησης της εθνικής αξιοπρέπειας !!!
ανακοίνωση του Συνδικάτου Ε.Γ.Τ.Π.Αττικής:

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και η λαϊκή αξιοπρέπεια, μόνο μέσα από το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα μπορούν να κατακτηθούν».

Ο ΛΑΟΣ  ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΑΙΕΣ


 Από τη  δευτερολογία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

  • Ο,τι όνομα και αν έχει η συμφωνία προς το παρόν, θα παραμένει σε ισχύ το μεγαλύτερο μέρος των μνημονιακών μέτρων και το υπόλοιπο θα καλυφθεί με άλλα ισοδύναμα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, με βάση τον ΟΟΣΑ, είτε την «εργαλειοθήκη» του, είτε τις περιβόητες μεταρρυθμίσεις του.
  • Είναι πρόβλημα να θέλεις με αναφορές στην περηφάνια του ελληνικού λαού να καλύψεις και να κρύψεις τα διαπιστευτήριά σου στην ΕΕ και τους κανόνες της, το συμβιβασμό σου με τη φτώχεια, τα ψίχουλα που υπόσχεσαι - και μάλιστα κουτσουρεμένα - σε ένα λαό που έχει χάσει τα πάντα.
  • Δεν μπορεί η σημαία της Ιστορίας των λαϊκών αγώνων και του κινήματος να μπει κάτω από τη σημαία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων και των μνημονίων.
  • Η διαμάχη «μερκελιστών» και «ομπαμιστών» δεν αφορά τα συμφέροντα του λαού. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος όταν επιλέγει απλά τον τρόπο και το χρόνο σφαγής των δικαιωμάτων του.
  • Ο λαός να μη μένει στη γωνία, ούτε στον καναπέ, ούτε να γίνει χειροκροτητής σε διάφορες παρελάσεις των κυβερνητικών επιλογών. Να οργανώσει τώρα την πάλη του, να χαράξει γραμμή πάλης, κάτω από τις δικές του σημαίες, κι όχι κάτω από ξένες σημαίες.
  • ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
....................
Η αυταπόδεικτη αλήθεια είναι ότι από το «σκίζω τα μνημόνια» και τους πανηγυρισμούς, ότι «μετά τις εκλογές τα μνημόνια τέλος», ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τώρα ότι τα μνημόνια δεν είναι για πέταμα και ότι ένα μεγάλο ποσοστό των μέτρων που περιλαμβάνουν θα τα εφαρμόσει ως κυβέρνηση.
......................
Γι' αυτό και στο τελευταίο μνημόνιο, η εκταμίευση μιας από τις δόσεις των δανείων συνδέθηκε άμεσα με την εφαρμογή της αντιλαϊκής «εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ», σαν προαπαιτούμενο που τότε καταριόταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ας μην πάμε στα «παλιά», ας δούμε τι περιλαμβάνει η έκθεση του ΟΟΣΑ για το 2015 με τις προτάσεις του για τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει η Ελλάδα. Τι περιλαμβάνουν; Μείωση εμποδίων στην ανταγωνιστικότητα, δίνοντας προνόμια ενίσχυσης του κεφαλαίου, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, ταχεία υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος με κριτήρια την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης για τα συμφέροντα του κεφαλαίου κ.ά.
Συνεπώς, το νέο «κοκτέιλ» που ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι εξίσου επικίνδυνο για το λαό, ακόμα κι αν το μείγμα αλλάζει...
Αναδημοσιεύεται από τη στήλη «Η Άποψη μας» του Ριζοσπάστη της Τετάρτης 11 Φλεβάρη 2015.

Οι πρώτες κινήσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης εντός των αντιλαϊκών τειχών της ΕΕ και με γνώμονα τη στρατηγική του κεφαλαίου, βρήκαν υποστηρικτές σε όλο το φάσμα του αστικού πολιτικού συστήματος ακόμα και από εκείνο το τμήμα που έχει καταγραφεί δεξιότερα της ΝΔ. Ολοι τους ασκούν εποικοδομητική βελτιωτική κριτική, ανεξάρτητα αν ψήφισαν υπέρ ή κατά των προγραμματικών δηλώσεων.
Αυτό που φαίνεται ότι ενώνει όλους, νυν και πρώην αντιμνημονιακούς και μνημονιακούς, είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας, μια συμβιβαστικής λύσης με την ΕΕ στην κατεύθυνση διευθέτησης του χρέους, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι που θα στηρίξουν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Στην προσπάθεια να υπάρξει μια νέα συμφωνία με την ΕΕ για ένα μείγμα διαχείρισης ευνοϊκότερο για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.
Σε αυτήν τη βάση, άλλωστε, προτρέπει για συναίνεση και όλος ο αστικός Τύπος ακόμα και εφημερίδες που ήταν καθαρά «νεοδημοκρατικές»!
***
Καμία εξέλιξη στο αστικό πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να ξαφνιάζει το λαό. Το προηγούμενο, άλλωστε, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της μεταξύ τους κυβερνητικής συνεργασίας λέει πολλά για το μέχρι πού είναι διατεθειμένη να φτάσει η αστική τάξη όταν διακυβεύονται πολύ σημαντικά συμφέροντά της, ως προς τη διάταξη του πολιτικού της προσωπικού. Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την επίτευξη αυτής της συναίνεσης και με άλλους τρόπους που δεν καθιστούν αναγκαία τη συστέγαση στο ίδιο κυβερνητικό σχήμα και χωρίς να υπάρχει ταύτιση, που, όπως αποδείχθηκε, από την κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά, δημιούργησε δυσκολίες στο πολιτικό σύστημα. Με τους ΑΝΕΛ έκαναν κυβέρνηση, έχουν τη στήριξη από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στη διαπραγμάτευση ακόμα και χωρίς την ψήφο εμπιστοσύνης τους και ενδεχομένως απ' τη ΝΔ στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.λπ. Ενώ ακόμα και οι τοποθετήσεις των Χρυσαυγιτών στη Βουλή είχαν περισσότερο ένα κλίμα ανοχής παρά αντιπολίτευσης στη νέα κυβέρνηση.
***
Αυτή τη συναίνεση, τη συστράτευση στον κοινό «εθνικό σκοπό» της στήριξης της ανάκαμψης του κεφαλαίου η συγκυβέρνηση θέλει να τη μεταφέρει στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, σε κινητοποιήσεις, σε πλατείες σε αποφάσεις σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, μετατρέποντας το λαό σε χειροκροτητή μιας διαπραγμάτευσης που γίνεται μέσα σε ένα αντιλαϊκό πλαίσιο και για λογαριασμό ξένων προς το λαό συμφερόντων. Αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να περάσει.
με αφορμή το κάλεσμα της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, «Ενέδρα», στην Περιφέρεια Αττικής, για στήριξη της κυβέρνησης στους «εταίρους» και τις πιέσεις τους.
…………………….
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζει η ΕΝΕΔΡΑ ότι η διαπραγμάτευση για λογαριασμό των βιομηχάνων, των μεγαλοξενοδόχων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών, αφορά στα δικά μας συμφέροντα. Δεν μπορεί να καλούν τους εργαζόμενους να ανέχονται τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, για να μεγαλώσει η κερδοφορία των επιχειρηματιών, για να δοθούν μερικά ψίχουλα στο μεροκάματο. Δεν μπορεί να φτάνουν το μπόι των εργαζομένων, μέχρι ένα πιάτο φαΐ και στη διαχείριση της φτώχειας, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ.
Η εργατική τάξη και το κίνημά της, έχει διατυπώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια με σθένος, δυναμισμό και με συλλογικούς, μαζικούς αγώνες στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, τις διεκδικήσεις της. Διεκδικήσεις που συμπυκνώνονται στο αίτημα:
"Κάλυψη όλων των απωλειών - Ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας".
Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από αυτά».
Αντιδραστικά σχέδια του κεφαλαίου με τις πλάτες της Κομισιόν, του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας και τις επευφημίες της Χρυσής Αυγής
Τη συντονισμένη προσπάθεια αμφισβήτησης, περιορισμού και τελικά κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος από τους κεφαλαιοκράτες, τα όργανα της ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, σχετικά με «τη συζήτηση που διεξάγεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για το δικαίωμα στην απεργία», όπου ανοιχτά οι εργοδότες αμφισβητούν την ίδια την ύπαρξη του απεργιακού δικαιώματος.
..........................
Στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και στους αγώνες της εργατικής τάξης επιχείρησαν να επιτεθούν με θρασύτητα οι ευρωβουλευτές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Υπερασπιζόμενοι το «δικαίωμα στην απεργοσπασία» και τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και του αστικού κράτους ενάντια στους εργάτες που παλεύουν για τα δικαιώματά τους, σαν γνήσια μαντρόσκυλα των αφεντικών, αναμάσησαν τα χυδαία ψέματά τους ότι «οι απεργίες κλείνουν τα εργοστάσια» και τα συναφή.
Πληρωμένη απάντηση πήραν από τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, που τόνισε ότι δεν περίμενε τίποτε άλλο από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που χρηματοδοτούνται από τους εργοδότες για να δημιουργούν μηχανισμούς μπράβων που χτυπάνε τους εργάτες και τους αγώνες τους και στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να προμηθεύουν πάμφθηνους εργάτες στις επιχειρήσεις.
.....................
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:
Αλίμονο στην ιστορία αν η πάλη των εργατών έπαιρνε την άδεια των εκμεταλλευτών τους. Το δικαίωμα της απεργίας κατακτήθηκε με αγώνες από τους ίδιους τους εργάτες. Οι ίδιοι θα το προστατέψουν».

Πλαίσιο άμεσων αιτημάτων ενόψει της σημερινής επίσκεψης στη Λάρισα του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
-- Θα μειωθεί άμεσα η τιμή του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος;
-- Πότε θα καταβληθούν οι συνδεδεμένες επιδοτήσεις, οι εξισωτικές και οι ενισχύσεις στους ενταγμένους σε προγράμματα;
-- Θα σταματήσει το πετσόκομμα στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις;
-- Θα καταβληθούν στο σύνολό τους οι επιστροφές ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων;
-- Θα συνεχιστεί το χαράτσι για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ;
-- Θα ισχύσει ο νέος νόμος φορολόγησης των αγροτών για το εισόδημα του 2014;
-- Πώς θα αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που θα έχουν και φέτος οι παραγωγοί ροδάκινων, μήλων, νεκταρινιών, αχλαδιών κι άλλων προϊόντων λόγω της συνέχισης του εμπάργκο της ΕΕ προς τη Ρωσία, που συνυπέγραψε και η νέα συγκυβέρνηση;
-- Θα εξοφληθούν οι απλήρωτοι τευτλοπαραγωγοί για τη σοδειά του 2014 και θα επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια της Βιομηχανίας Ζάχαρης;
-- Θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν τα έργα εκτροπής του Αχελώου;
-- Θα επανέλθει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στα 65 χρόνια, από τα 67 που το ανέβασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις;
..................
******
«Η ΓΣΕΕ, ως γνωστός και γνήσιος εκφραστής του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, πιστή στη ρότα της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, άλλαξε απλώς χρώμα στο κουστούμι της και συντάχθηκε με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Έχει ήδη πιάσει στασίδι στους κοινωνικούς διαλόγους που θα ακολουθήσουν, παζαρεύοντας τα ελάχιστα και πανηγυρίζοντας για τα ψίχουλα.
Οι εργαζόμενοι έχουν μεγάλη εμπειρία για το ρόλο και τη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, οπότε έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τι σημαίνει για τα δικαιώματά τους και τις διεκδικήσεις τους η στήριξη της ΓΣΕΕ στις κυβερνητικές προτάσεις.
Το ΠΑΜΕ επαναφέρει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και στους εργαζόμενους το διεκδικητικό πλαίσιο για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής - λαϊκής οικογένειας που το Νοέμβρη βρήκε αποδοχή σε πάνω 1.000 σωματεία και μαζικούς φορείς με σύνθημα "Δεν θα ζήσουμε, δεν θα συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα"».
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής: Όχι στις μειώσεις μισθών στη «Nestle»
Τη μείωση μισθών από 10 - 38% με την εξαναγκαστική υπογραφή ατομικών συμβάσεων, επιβάλλει από χθες η εργοδοσία της «Nestle», ξεκινώντας από το εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο και στη συνέχεια απευθύνθηκε στους εργαζόμενους στις αποθήκες του Ασπροπύργου.
στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει:
…..Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, όλοι χορτάσαμε αυτές τις μέρες από εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, στην Ευρώπη, στα σαλόνια, στη Βουλή και στις πλατείες. Όμως η ζωή για τον εργάτη μέσα στο εργοστάσιο παραμένει όχι μόνο ίδια αλλά και χειρότερη, επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρύση "τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά". Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από κούφιες και υποκριτικές υποσχέσεις για επαναφορά του κατώτατου μισθού, για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Οι ατομικές συμβάσεις υπό την απειλή της απόλυσης στη "ΝΕΣΤΛΕ" αποδεικνύει τι μας περιμένει, ότι οι ατομικές συμβάσεις θα είναι ο κανόνας, ότι το περίφημο 751 ευρώ σημαίνει ότι και οι μεγαλύτεροι μισθοί θα διαμορφωθούν με βάση αυτό, δηλαδή θα μειωθούν.
…….
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και η λαϊκή αξιοπρέπεια, μόνο μέσα από το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα μπορούν να κατακτηθούν».


δείτε αναλυτικό αρχείο των δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα μας με χρονολογική σειρά στο λινκ αρχείο δημοσιεύσεων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.