Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ



 Σε σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Από τη στιγμή που η κυβέρνηση, σε όλους τους τόνους, δηλώνει σεβασμό στους κανόνες της ΕΕ και διαπραγματεύεται τους όρους αποπληρωμής ενός χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός, είναι σίγουρο ότι η όποια συμφωνία με τους εταίρους δεν θα οδηγήσει σε ανακούφιση του λαού, πολύ δε περισσότερο σε ανάκτηση των τεράστιων απωλειών που είχε όλα αυτά τα χρόνια». 

 ΤΣΙΠΡΑΣ :ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ TΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ!

Ο Αλ. Τσίπρας, σε καθημερινή βάση πλέον, προχτές από το Παρίσι και χτες από το βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνησή του όχι μόνο θα τηρήσει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της ΕΕ για τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και τα ματωμένα «πρωτογενή πλεονάσματα», αλλά θα προχωρήσει και τις «μεταρρυθμίσεις», όπως λέει, όχι γιατί το ζητάνε από την κυβέρνηση, αλλά γιατί τις θέλει η ίδια, γιατί αυτές είναι αναγκαίες. Φράση - καρμπόν δηλαδή με αυτά που έλεγε η προηγούμενη κυβέρνηση, ο προηγούμενος πρωθυπουργός για «ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, ακόμη κι αν δε μας το ζητήσουν».


 ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ :ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ  60-70% ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ!!!!

05/02/2015από το Βερολίνο, ο Γ. Βαρουφάκης υπογράμισε

«Δεν είναι ότι θα πετάξουμε το τρέχον πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Θα έλεγα ότι το 60% -70% των μέτρων θα τα θέλαμε και εμείς, το πρόβλημα είναι ότι του λείπει πολύ μεγάλος αριθμός πολύ σημαντικών μεταρρυθμίσεων».


EE:«Αν οι λέξεις ενοχλούν, να τις αλλάξουμε...»

δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Π. Μοσκοβισί. «Εάν οι λέξεις του παρελθόντος μάς ενοχλούν ας τις αλλάξουμε, ας μιλήσουμε για ένα πλαίσιο δράσης»,


 ΗΠΑ : ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΗΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ

ο απόγευμα της Παρασκευής, ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη, Ντ. Πιρς, ο οποίος ολοκλήρωσε έτσι έναν κύκλο επαφών που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη και υπουργούς, όπως τον Ν. Κοτζιά, τον Γ. Σταθάκη, τον Γ. Βαρουφάκη. Αμέσως μετά, απ' την αμερικανική πρεσβεία εκδόθηκε ανακοίνωση

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της καθώς και με το ΔΝΤ», καταλήγει η ανακοίνωση.


 Ο ΕΤΕΡΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!!!

ΑΝΕΛ : NA ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ»!!!

Στο μεταξύ, για τις παραμέτρους της κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε ο Π. Καμμένος την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, χτες. Επανέλαβε ότι θα στηρίζουν όποιο νομοσχέδιο δεν παραβιάζει τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν θέσει, προέτρεψε τους βουλευτές του να παρεμβαίνουν στις εξελίξεις εκφράζοντας ελεύθερα τις απόψεις τους, εκτός των περιπτώσεων που αφορούν στις «κόκκινες γραμμές», οπότε και θα πρέπει να εκφράζεται συντεταγμένα η Κοινοβουλευτική Ομάδα.


ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ».....

Σε ανακοίνωσή του, για τη συγκυβέρνηση αναφέρει: «Οι πληροφορίες που φτάνουν από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες καθώς και οι διαρροές προς διεθνή Μέσα φανερώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας έχουν μπει σε μια εξαιρετικά δύσκολη φάση (...) είναι φανερό ότι αρκετοί από τους εταίρους μας θα επιμείνουν στην τήρηση των συμφωνηθέντων και δεν θα συνηγορήσουν σε μια εφ' όλης της ύλης αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος. Η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα, αλλά και ευελιξία και να μην αρκεστεί στα λόγια συμπάθειας που εκφράζουν Ευρωπαίοι ηγέτες».


 ΠΑΣΟΚ  «ΒΑΛΑΜΕ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ»!!!

η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής είχε προχωρήσει κατά το 80% των στόχων - δημοσιονομικών και διαρθρωτικών. Από τον Ιούνιο του 2012 έως σήμερα συμπληρώθηκε το υπόλοιπο, αλλά με μια κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα υπήρχε και δεν θα λειτουργούσε χωρίς τη συμμετοχή και τον κόπο του ΠΑΣΟΚ», προσθέτουν διαφημίζοντας τη χρησιμότητά τους για τις ανάγκες της αστικής διακυβέρνησης.


 ΣΑΜΑΡΑΣ  ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΔ

ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ....ΝΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΕΤΑΙ!!!

Ακολούθως, ευθυγραμμιζόμενος ο Σαμαράς με τις «παραινέσεις» μιας σειράς αστικών επιτελείων να στηριχτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, παρουσίασε τη ΝΔ ως «κόμμα εθνικής ευθύνης» που και από τη θέση της αντιπολίτευσης θα στηρίξει οτιδήποτε κρίνει «σωστό» για το «εθνικό συμφέρον», τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

«Δε θα διστάσουμε ούτε να ψηφίσουμε κάτι που είναι σωστό, ούτε να καταψηφίσουμε κάτι που είναι επικίνδυνο για τον τόπο», διακήρυξε εννοώντας βέβαια τα συμφέροντα της αστικής τάξης

«Δεν είχαμε την τύχη του ΠΑΣΟΚ»

Επιδιώκοντας, πάντως, να συσπειρώσει τα στελέχη του κόμματος γύρω του, τους είπε ότι «η ΝΔ έχει πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει στις επόμενες μέρες»,....... εγγύηση γι' αυτό είναι μια ισχυρή ΝΔ που μπορεί να το κάνει γιατί στάθηκε όρθια, γιατί δεν είχε την τύχη του ΠΑΣΟΚ, υπέστη ελάχιστη μείωση δυνάμεων από το 2012».

Βλέπει και «Παράκεντρα εξουσίας»!!!

Σε κάθε περίπτωση έβαλε πρόταγμα «να υπάρχει ανά πάσα στιγμή ΝΔ έτοιμη να παρέμβει» και ανέπτυξε τη θεωρία πως «κάποιοι θέλουν να βάλουν τη ΝΔ σε εσωστρέφεια και δίνη εσωτερικής αμφισβήτησης ώστε να έχει χρόνο και χώρο ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει» και πάνω σ' αυτό μίλησε για «παράκεντρα εξουσίας»


ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Σ' αυτές τις δέκα μέρες, το ένα μετά το άλλο τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά πολύ περισσότερο ο σκληρός πυρήνας του κυβερνητικού επιτελείου, παρότι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικοινωνιακά μια εικόνα με «πολλά κεράσια», έκαναν καθαρό παράλληλα το «μικρό καλάθι» που πρέπει να κρατάνε οι εργαζόμενοι.


 «φοροδιαφυγή».

το 2013 τα Φυσικά Πρόσωπα (στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούνται από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα), συμμετείχαν στα φορολογικά βάρη σε ποσοστό 84,21%, ενώ η επιβάρυνση των Νομικών Προσώπων, δηλαδή των επιχειρηματικών ομίλων, ήταν στο 15,79%. Τα διανεμόμενα καπιταλιστικά κέρδη φορολογούνται μόνο με 10%, αρκετά χαμηλός συντελεστής.

Υπάρχουν, επίσης, νόμιμες φοροαπαλλαγές σε τμήματα του κεφαλαίου (π.χ. εφοπλιστές). Με τη σημερινή κυβέρνηση να δηλώνει ότι θα τις εγγυηθεί.



ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ :AN ……

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ

Παραπέμπει στις «ελληνικές καλένδες» τη στήριξη των Ταμείων

«Τα ασφαλιστικά ταμεία θα γεμίσουν αν πάει καλά το σχέδιό μας για την οικονομική ανάκαμψη, την επανεκκίνηση της οικονομίας, που πιστεύουμε ότι θα πάει καλά».


ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ:ΘΑ ΚΑΙ ΑΝ 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Καμιά ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα

Εξαγγελίες για άμεσες λύσεις τέλος. Ολα πλέον παραπέμπονται στο «θα» και «αν».

Κατά τη διάρκεια των χτεσινών συναντήσεών του με τις Ομοσπονδίες των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής, έκανε καθαρό πως δε θα υπάρξει ούτε μια άμεση ρύθμιση για τις εκρηκτικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά ούτε και για τις απώλειες στο εισόδημα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.


 ΔΙΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ

Σε ανακοίνωση-παρέμβασή τους για το πρόγραμμα «Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή προς απόρους 2015-2020», οι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ, Ικαρίας Στ. Σταμούλος, Καισαριανής Η. Σταμέλος, Πάτρας Κ. Πελετίδης, Πετρούπολης Β. Σίμος και Χαϊδαρίου Μ. Σελέκος, αναφέρουν……

.....Συμπεριλαμβάνονται δηλαδή στην υλοποίησή του και κάτω από την ίδια ομπρέλα Περιφέρειες, Δήμοι, ΝΠΔΔ και κοινωφελείς τους επιχειρήσεις, Εκκλησία, ιδιώτες και καταναλωτικές οργανώσεις, ΜΚΟ και άτυπα κοινωνικά δίκτυα! .....

Και αντί έστω και σήμερα τα όργανα της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης να απαιτήσουν από τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ένα νέο επιτέλους προσανατολισμό των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ώστε να στηριχτούν και να διευρυνθούν οι δημόσιες κοινωνικές δομές και ο χαρακτήρας τους, επιλέγουν να ανοίξουν ένα βαθιά αποκρουστικό και αποπροσανατολιστικό καυγά! Διαγκωνίζονται για το ποιος θα ηγηθεί (δήμαρχοι - περιφερειάρχες) στη μοιρασιά των κονδυλίων των προγραμμάτων και των ψιχίων της φτώχειας. Γίνονται συνένοχοι στη διοχέτευση εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματικά συμφέροντα, την ώρα που δημόσιες κοινωνικές δομές και ιδρύματα ασφυκτιούν κάτω από χρόνια υποχρηματοδότηση και σπρώχνονται στην ανταπόδοση και την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία


ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΤΑΙΠΕΔ : ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣ

«Οσο για την περίεργη εκδοχή που κυκλοφόρησε σήμερα στον Τύπο περί ανάκλησης των παραιτήσεων του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, η αλήθεια είναι πως τους ζητήθηκε να παραμένουν στη θέση τους μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Διάστημα αρκετό ώστε να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες που αφορούν κατά κύριο λόγο στις ημερομηνίες κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, οι οποίες σήμερα "τρέχουν"».

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ουσιαστικά συνέχιση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων με αντικατάσταση του σημερινού ΤΑΙΠΕΔ και άμεση δημιουργία «Ταμείου Κρατικής Περιουσίας», του οποίου «το αρχικό κεφάλαιο θα αποτελείται από την εισφορά όλης ή μεγάλου μέρους της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου». Αντικείμενο του Ταμείου «θα είναι η εξεύρεση επενδυτικών κεφαλαίων για λογαριασμό του αναπτυξιακού προγράμματος της κυβέρνησης».


ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΤΑ 63 ΧΡΟΝΙΑ (ΑΠΟ ΤΑ 60) Η ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Τα «κατάλοιπα» του σοσιαλισμού

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο 63ο έτος για άντρες και γυναίκες. Σημειώνεται ότι ακόμα και σήμερα, 25 χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στη Ρωσία παραμένει στο 60ό έτος για τους άντρες και στο 55ο για τις γυναίκες! Αυτά είναι τα «κατάλοιπα» του σοσιαλισμού, με τα οποία η αστική τάξη της χώρα, επιχειρεί να ξεμπερδέψει. Βέβαια, για εμάς τα παραπάνω είναι οι κατακτήσεις του σοσιαλισμού, είναι η λαμπρή κληρονομιά που άφησε πίσω της η Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση, που συνεχίζουν να δείχνουν το δρόμο στην εργατική τάξη όλου του κόσμου, αλλά και στις μελλοντικές γενιές. Που επιβεβαιώνουν ότι ο σοσιαλισμός όχι μόνο κατάφερε να εξασφαλίσει πρωτόγνωρα δικαιώματα, αλλά κυρίως να απελευθερώσει τον άνθρωπο από άγχη, βάρη και δουλείες, εξασφαλίζοντας μεταξύ άλλων και ελεύθερο χρόνο για την ανάπτυξή του.



ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ, ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ.....

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«...μας ζητούν να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας, μας δεσμεύσουν οι κανόνες της ΕΕ, θα τους σεβαστούμε, αν και διαφωνούμε, και θα εργαστούμε να τους αλλάξουμε, τον κανόνα για πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, η λιτότητα δεν αποτελεί κανόνα της Ευρώπης, τα ανέφικτα πρωτογενή πλεονάσματα δεν αποτελούν ιδρυτικό κανόνα της ΕΕ, θα σεβαστούμε λοιπόν τους κανόνες (...) Εμείς κινούμαστε εντός ευρωπαϊκού πλαισίου, ακόμα κι όταν διαφωνούμε, σεβόμαστε τους κανόνες».


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι διαπραγματεύσεις στην ΕΕ οδηγούν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιό του, για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η ΕΕ δεν αλλάζει, όπως υποσχόταν η κυβέρνηση. Παραμένει μια εχθρική, για τους λαούς, συμμαχία και οι όποιες διαπραγματεύσεις, με σεβασμό στους κανόνες της, θα οδηγήσουν σε νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις. Ο δρόμος της ρήξης και της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, με το λαό κυρίαρχο στην οικονομία και την εξουσία, είναι ο μόνος δρόμος για να απαλλαγεί ο λαός οριστικά και αμετάκλητα από μνημόνια, επιτηρητές και αντιλαϊκές πολιτικές».


ΚΚΕ :ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Οι ισχυρισμοί περί του «τέλους της τρόικας» είναι για εσωτερική κατανάλωση, συνέχεια της, εδώ και χρόνια, ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ που εστιάζει το πρόβλημα στην τρόικα και όχι στους πραγματικούς υπαίτιους για τα λαϊκά βάσανα, την εξουσία του κεφαλαίου και την ευρωενωσιακή στρατηγική
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=8/2/2015&id=15576&pageNo=5


δείτε αναλυτικό αρχείο των δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα μας με χρονολογική σειρά στο λινκ αρχείο δημοσιεύσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.