Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ανακοίνωση ΠΑΜΕ στάση ΑΔΕΔΥ,

ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΡΑ!!! ενέργειες υποστήριξης

ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΨΗΦΙΣΜΑ  18 ΙΟΥΛΗ 2014 

                              ΔΗΜΟΣΙΟ

Παράνομη κρίθηκε η αποχή ενάντια στην «αξιολόγηση»
 Αλλη μια κατάπτυστη απόφαση - «κρίκος» στην αλυσίδα της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων

 Φωτογραφία  απο την κινητοποίηση των ΔΥ 15 ΙΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 εναντια στην  ¨αξιολόγηση" και την ποινικοποίηση των αγώνων

.....Η απόφαση, κηρύσσει την κινητοποίηση παράνομη, με το αιτιολογικό ότι δεν τηρήθηκαν ορισμένες διατυπώσεις κατά την κήρυξη της αποχής, όπως για παράδειγμα ότι θα έπρεπε να δοθεί σχετική εξουσιοδότηση από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στην Εκτελεστική της Επιτροπή!
Ωστόσο, το δικαστήριο δεν ικανοποίησε το αίτημα της κυβέρνησης να είναι και προσωρινώς εκτελεστή. Σχολιάζοντας την απόφαση, η ΑΔΕΔΥ καλλιεργεί εφησυχασμό στους εργαζόμενους, ανακοινώνοντας ότι θα καταθέσει έφεση εντός τριών ημερών. Στο ίδιο πνεύμα, η δικηγόρος που εκπροσώπησε την ΑΔΕΔΥ στη δίκη σε δηλώσεις της έκανε λόγο για «νίκη», όταν η επίθεση στη συνδικαλιστική δράση είναι σε πλήρη εξέλιξη και απαιτείται άμεση και ενιαία απάντηση.......
........Σε ανακοίνωση για την απόφαση του δικαστηρίου, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Για μια ακόμα φορά κινητοποίηση εργαζομένων χαρακτηρίζεται από την "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη παράνομη και καταχρηστική. Αυτή τη φορά χαρακτηρίστηκε παράνομη η απόφαση της ΑΔΕΔΥ να απέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από τις διαδικασίες "αξιολόγησης".
Τελικά παράνομος κρίνεται κάθε αγώνας εργαζομένων και επειδή τα νέα αντιλαϊκά μέτρα θα αποτελούν την αιτία νέων κινητοποιήσεων νέοι νόμοι ετοιμάζονται για να δυσκολέψουν έως και να καταστήσουν αδύνατη κάθε απόφαση για απεργία. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό, μαχητικό "παρών" στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο στην Ομόνοια, ενάντια στην "αξιολόγηση" και στην ποινικοποίηση των αγώνων».
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8034178
 

 Από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη,  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΔΥ ΓΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΔΕΔΥ

Υπονομευτικός ο ρόλος της πλειοψηφίας

........«Το γεγονός ότι πάνω από το 80% των δημοσίων υπαλλήλων στα Υπουργεία και στα Νοσοκομεία έχουν καταθέσει τα έντυπα αξιολόγησης στα σωματεία και δε δέχονται να τα συμπληρώσουν και να παραδώσουν στις αντίστοιχες υπηρεσίες, δείχνει ότι υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις, οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να βγουν στη σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του αυταρχικού αστικού κράτους. Και ενώ υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις (...) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ανέλαβε, για άλλη μια φορά, το καθήκον να ξελασπώσει την κυβέρνηση, να τη βγάλει ομολογουμένως από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται.

Ετσι λοιπόν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή" (Μπαλασόπουλος - πρώην ΠΑΣΚΕ από το χώρο των ΟΤΑ) καταψήφισαν την παραπάνω πρόταση, σε μια κρίσιμη φάση, ακριβώς το διάστημα όπου μπορούσε να ολοκληρωθεί η συλλογή των εντύπων αξιολόγησης από τα σωματεία, να δοθεί η δυνατότητα στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων με τον πιο μαζικό και αποφασιστικό τρόπο, να απειθαρχήσουν, να συγκρουστούν με την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Στην κυριολεξία, στην πιο κρίσιμη φάση αυτές οι συνδικαλιστικές δυνάμεις τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια των Δημοσίων Υπαλλήλων. Δεν είναι η πρώτη φορά που στην πιο κρίσιμη στιγμή αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων, τον αγωνιστικό προσανατολισμό και τη δυναμική του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος και αυτό γιατί επί της ουσίας στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, γενικά τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, διεκδικούν μια καλύτερη αξιολόγηση στο πλαίσιο της κυρίαρχης πολιτικής, ένα "φιλικότερο" κράτος προς τους εργαζόμενους κ.ά.

Επιβεβαιώνεται περίτρανα η εκτίμηση του ΠΑΜΕ ότι ο συσχετισμός δύναμης στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ παραμένει αρνητικός και ότι από το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ δεν προέκυψε "η ΑΔΕΔΥ της ανατροπής", όπως ισχυρίζονταν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Καλούμε τα α/θμια σωματεία να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να ξεπεράσουν εμπόδια και δυσκολίες που βάζει η συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ. Απευθύνουμε κάλεσμα στα σωματεία να προχωρήσουν σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες - ανεξάρτητα από την ΑΔΕΔΥ - έτσι όπως αυτές αποτυπώνονται στην πρόταση του ΠΑΜΕ».

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.