Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΚΚΕ ΒΟΥΛΗ:1.ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΛΥΣΣΑ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ 2.ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΒΕ 3.ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΦΘΟΡΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΑΛΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΛΒΗ

Η ΓΑΖΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ(Link)
Το όνειρο του παιδιού είναι η ΕΙΡΗΝΗ Γ.Ριτσος (Link) 
1.ΑΝΑΦΟΡΑ 
ΓΙΑ ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ
ΚΚΕ Κοινοβουλευτική ομάδα


Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών και Υγείας
 Οι βουλευτές Διαμάντω Μανωλάκου, Γιώργος Λαμπρούλης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ ψήφισμα του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για την αντιμετώπιση της λύσσας και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.


Αθήνα 30/7/2014
Οι καταθέτοντες βουλευτές


Θέμα: Αποφάσεις της Δ.Ε. του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για την αντιμετώπιση της λύσσας και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Προτάσεις

Ομόφωνα η Δ.Ε. του Π.Κ.Σ. στις 05 Ιουνίου 2014  και σε εφαρμογή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου....
ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΚΣ όπως δημοσιεύθηκε στο μπλόγκ:
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ της ΑΝΑΦΟΡΑΣ  στάλθηκε από το ΚΚΕ στον ΠΚΣ 
Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για τη δυσβάσταχτη φορολογία χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, μικρεμπόρων, ελεύθερων επαγγελματιών και βιοτεχνών, κατέθεσε το ΚΚΕ. Στην Ερώτηση σημειώνεται: «Αυτήν την περίοδο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, μικρέμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, βιοτέχνες βρίσκονται αντιμέτωποι με την πληρωμή δυσβάσταχτων οφειλών προς της εφορία.

Με βάση το νόμο 4110/2013, καλούνται να πληρώσουν ποσά, που αδυνατούν να καταβάλουν, αφού επιβάλλεται φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ, 55% προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά, χώρια τα τεκμαρτά εισοδήματα. Η κατάσταση χιλιάδων από αυτούς είναι απελπιστική, αφού ήδη από το προηγούμενο έτος έχουν οφειλές προς την εφορία ή το Ταμείο τους, που αδυνατούσαν να καταβάλουν. Επιπλέον, θα κληθούν να πληρώσουν και φόρο επιτηδεύματος ύψους 650 ευρώ, ποσό αναλογικά πολύ μεγάλο για εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ».

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός τι προτίθεται να κάνει για την κατάργηση του νόμου 4110/2013, την επιστροφή του αφορολόγητου για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και 5.000 ευρώ προσαύξηση για κάθε παιδί, την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για τις επιχειρήσεις με εισόδημα έως 20.000 ευρώ.

 Πέμπτη 24 Ιούλη 2014
Από το Δήμο Βόλβης και την Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού
  φωτογραφία απο παληότερη κινητοποίηση
.....καθημερινά από τους δρόμους του Δήμου Βόλβης διέρχονται φορτηγά βαρέως τύπου, τα οποία μεταφέρουν από τη Βόρεια Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη φορτία με επικίνδυνα και τοξικά υλικά (όπως είναι τα συμπυκνώματα αρσενοπυρίτη), κατάλοιπα των εργασιών της εξόρυξης. Ήδη έχουν σημειωθεί τρία ατυχήματα, και μάλιστα σε περιοχές οικολογικά ευαίσθητες, που προστατεύονται από τις συνθήκες NATURA και Ramsar.

Στους προφανείς κινδύνους πρόκλησης περιβαλλοντικής καταστροφής, προστίθενται εκείνοι των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και η συνεχιζόμενη επιβάρυνση και φθορά του οδοστρώματος. Σε πρόσφατη μάλιστα απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης επαναβεβαίωσε την πλήρη αντίθεσή του στη διέλευση των φορτηγών της μεταλλουργίας του χρυσού από τους δρόμους του δήμου Βόλβης, ζητώντας από την Πολιτεία να αναλάβει άμεσα μέτρα».
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε αναφορά προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η οποία περιλαμβάνει το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Βόλβης. Το υπουργείο απάντησε με έγγραφό του ότι είναι αναρμόδιο. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, κατέθεσαν εκ νέου την αναφορά προς το υπουργείο Υποδομών.
















 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.