Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ –ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΑΜΕ



Κυριακη 30 του Μαρτη η Γενικη Συνελευση του ΠΚΣ στην Αθηνα.Θα αποφασισει το προγραμμα δρασης 
19-20 Μαρτη πανελλαδικες απεργιες
  υπαλληλων δημοσιου
Αφιερωμα στις απεργιες για το ΔΗΜΟΣΙΟ και την αποκρουση της επιθεσης στις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ (υγεια-προνοια-φαρμακο-ασφαλιστικο-παιδεια)

 απο την κινητοποιηση υπαλληλων δημοσιου 12 Μαρτη στην Αθηνα
 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΙΣ 19 ΚΑΙ 20 ΜΑΡΤΗ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΚΕ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ –ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΑΜΕ


Αφορα εργαζομενους στο Δημοσιο αλλα οι επιπτωσεις του βαραινουν και τον ιδιωτικο τομεα

Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου. Από τους εργαζομένους αυτών των φορέων, θα απολυθούν εκείνοι που είναι σε ΝΠΙΔ και έχουν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Οσοι είναι σε ΝΠΔΔ θα μπουν σε διαθεσιμότητα και μετά στο πρόγραμμα της «κινητικότητας».
Προβλέπεται ακόμα ποσόστωση στην αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων, σύμφωνα με την οποία ο διευθυντής μιας υπηρεσίας υποχρεωτικά θα αξιολογήσει με 9 - 10 μόνο το 25% του προσωπικού, με 7 - 8 το 60%, ενώ το 15% που θα αξιολογηθεί με 6 και κάτω θα βρεθεί στο δρόμο. Τέλος, εισάγεται ρύθμιση για επανεξέταση και επαναξιολόγηση συνολικά των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έγιναν αορίστου, προαναγγέλλοντας και εδώ πογκρόμ απολύσεων
ΣΤΟΧΟΣ 
Επιδιώκεται η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, να εξαφανιστεί η μόνιμη και σταθερή δουλειά, να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις και να αντικατασταθούν οι σημερινοί δημόσιοι υπάλληλοι με χαμηλόμισθους χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους. Χρειάζεται κοινός αγώνας, εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και γυναίκες για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, είναι ανάγκη να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση
  

 απο την κινητοποιηση υπαλληλων δημοσιου 12 Μαρτη στη Θεσ/νικη

               ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

       Οι δυνάμεις στο ΠΑΜΕ στο Δημόσιο απαιτούν:

 Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση των οργανισμών. ΟΧΙ στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.

  • Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεαν Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια για όλους.
  • Όχι στο νέο σχολείο ΑΕ, των χορηγών, της ημιμάθειας και της επιχειρηματικότητας.
  • Να εμποδίσουμε, να ακυρώσουμε στην πράξη τα μέτρα της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Υγεία, όχι στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους. Ενιαίος κρατικός φορέας παραγωγής, έρευνας και διάθεσης φαρμάκου. Δωρεαν φάρμακα για όλους. Να καταργηθούν οι συμμετοχές στα φάρμακα.
  • Όχι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, στον αφανισμό των Ταμείων, στη νέα ληστεία των συντάξεων και οικογενειών. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.