Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

(VIDEO) Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ



       ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
(μέλος ΚΕ του ΚΚΕ )  ΣΤΟ ΕΜΠ σε εκδήλωση της ΚΝΕ


«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρόλα τα προβλήματα στη χώρα παράγεται τεράστιος πλούτος και υπαρχουν μεγάλες τεχνικές δυνατότητες»
«Τα κέρδη των μεγαλομετόχων των ομίλων δεν πέφτουν απο τον ουρανό»
«Ο κάθε μηχανικός να σημαδέψει τον πραγματικό του αντίπαλο ο οποίος δεν μπορεί να είναι ο εκάστοτε υπηρέτης της άρχουσας τάξης αλλα η ίδια η αρχουσα τάξη»
Το στέλεχος του ΚΚΕ τόνισε ότι «επιστροφή στο παρελθόν δεν μπορεί να υπάρξει. Πλέον οι ανταγωνισμοί είναι αδυσώπητοι, δεν πρόκειται να κάνει παραχωρήσεις ο καπιταλισμός για ουσιαστική βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Το ζητούμενο είναι να παλέψει η εργατική τάξη και η νεολαία με τη σημαία του μέλλοντος, ενός μέλλοντος που μπορεί να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες, που ξεριζώνει από το κριτήριο της παραγωγής το κριτήριο του κέρδους. Για παράδειγμα, η υψηλή συγκέντρωση κεφαλαίου σήμερα στις κατασκευές, η κυριαρχία μονοπωλιακών ομίλων, δεν επιτρέπει αυταπάτες για ένα μηχανικό ότι μπορεί να επιστρέψει σε συνθήκες του 1960 και 1970. Με την εργατική τάξη στην πάλη και με αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό στο κίνημα, μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.