Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ(VIDEO)

Μαζικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Ασφαλιστικό
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΗ

Χαρακτηριστικό της μαζικότητας ήταν ότι όταν η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στη Β. Σοφίας και Αμαλίας, η ουρά εκτεινόταν ως τα Προπύλαια με την οδό Σταδίου γεμάτη από κόσμο.
 http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/45936/maziko-syllalitirio-stin-athina-gia-asfalistiko-video-foto#/0

Οι βασικες διεκδικήσεις
  • Αποκατάσταση των κύριων κι επικουρικών συντάξεων στα επίπεδα του 2010. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης και σε ειδικές ομάδες, όπως συντάξεις αναπηρίας, χηρείας.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων 2084 / 92, 3655 / 08, 3863 - 3865 / 10, 4046 - 4050 / 12. Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Να μην παραδοθεί η επικουρική ασφάλιση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
  • Επαρκής χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων, εξασφάλιση και εγγύηση της χορήγησης των συντάξεων και παροχών. Να σταματήσει το αίσχος στις καθυστερήσεις στην έκδοση και απονομή των συντάξεων.
  • Να πληρώσει το κράτος και οι εργοδότες, που έχουν την ευθύνη για τα ελλείμματα στα Ταμεία.
  • Αμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας, πλήρης ανάληψη της ευθύνης από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθεί η προϋπόθεση της ύπαρξης 50 ενσήμων για τη θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας. Σφράγισμα των βιβλιαρίων υγείας όλων των αυτοαπασχολουμένων που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Να καλύψει το κράτος και να πληρώσει τα ασφαλιστικά ταμεία για τις ζημιές από τη δέσμευση των αποθεματικών για δεκαετίες, τις ζημιές από το τζογάρισμα σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα, των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που λεηλατήθηκαν από το λεγόμενο κούρεμα ομολόγων που είναι περίπου 14 δισ. ευρώ. Αμεση απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο». Κατάργηση κάθε διάταξης για τζογάρισμα των αποθεματικών.
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=19/6/2014&id=15301&pageNo=13&direction=1

 Παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή 
για το Ασφαλιστικό
 απο την ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατέθεσε Ερώτηση για τις τελευταίες εξελίξεις και τα μέτρα που σχεδιάζονται στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ
Με Ερώτησή τους, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος απευθύνονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ζητάνε να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις αναφορικά με το Ασφαλιστικό στη χώρα μας και συνολικά στην ΕΕ. Ολόκληρη η Ερώτηση έχει ως εξής:
συνεχεια στο λινκ:  
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=22/6/2014&id=15304&pageNo=9&direction=1

ΥΓΕΙΑ

ΑΡΘΡΟ
Ποιος ωφελείται από το «νοικοκύρεμα» στα νοσοκομεία;
αν σταθείς τυχερός και βρεις κρεβάτι στο νοσοκομείο, καλά θα κάνεις να έχεις μαζί σου χαρτί υγείας, γάντια, γάζες, οινόπνευμα, σύριγγες, ακόμα και κανένα παυσίπονο, γιατί αλλιώς θα έχεις πρόβλημα».

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μπορεί, πλέον, να καλύψει μόνο το 40% των αναγκών, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, που έχουν άμεσες και βαριές επιπτώσεις στους ασθενείς
 Οι γιατροί -του ΕΣΥ, ειδικευόμενοι και πανεπιστημιακοί- παραμένουν απλήρωτοι για εφημερίες που φτάνουν μέχρι και τους 19 μήνες,
Ολα αυτά τα προβλήματα ανάγκασαν τους γιατρούς του ΠΝΛ να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, φωνάζοντας «ως εδώ, δεν αντέχουμε άλλο και δε δεχόμαστε να "παίξουμε" με την υγεία και τη ζωή χιλιάδων ασθενών».
Πάντως, οι γιατροί του ΠΝΛ συνεχίζουν τη μάχη, με απεργία που ξεκινάει από Πέμπτη 19 Ιουνη 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ




Απεργία για να αποσυρθεί η αντιδραστική αξιολόγηση





 
Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας και πορεία ως το υπουργείο Οικονομικών έκαναν χτες (σ.σ.Τετάρτη 18 Ιούνη) οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, με αίτημα αιχμής να αποσυρθεί ο νόμος της «αξιολόγησης».

       ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
             ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
1.στα Πανεπιστήμια

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 600 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ  

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Καμία απόλυση! Ενιαίος συντονισμένος αγώνας
 Σε 48ωρη απεργία προχωρούν Πεμπτη 19 και Παρασκευή 20 Ιούνη οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, ενάντια στις απολύσεις εκατοντάδων συναδέλφων τους. Τη 48ωρη απεργία προκήρυξε προχτές η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) μετά από πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ).


Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του έκανε σαφή για άλλη μια φορά την πρόθεση της κυβέρνησης οι ανάγκες των ιδρυμάτων να καθοριστούν από την αγορά σήμερα στο διοικητικό προσωπικό, αύριο σε ερευνητικό και μορφωτικό επίπεδο. Απαντώντας σε τηλεοπτικό σταθμό για τις 600 απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων είπε ότι «το θέμα λύθηκε και λύθηκε έντιμα», ανακοινώνοντας την προκήρυξη για την πρόσληψη αξιολογητή από την ...αγορά, ο οποίος θα εκτιμήσει τα οργανογράμματα και τις ανάγκες των πανεπιστημίων «και θα μας πει πόσοι διοικητικοί είναι στοιχειωδώς απαραίτητοι για μία επαρκή λειτουργία των πανεπιστημίων».
Υπενθυμίζουμε ότι - όπως είχε καταγγείλει η Σύνοδος των πρυτάνεων - σήμερα λείπουν από τα ελληνικά πανεπιστήμια τουλάχιστον 2.500 διοικητικοί υπάλληλοι. Τα τελευταία 4 χρόνια λόγω συνταξιοδότησης - βεβιασμένης και μη - έχει αποχωρήσει κατά μέσο όρο το 30% των διοικητικών υπαλλήλων, χωρίς να έχει ανανεωθεί με νέες προσλήψεις και πριν 6 χρόνια ο αριθμός των διοικητικών ήταν 13.000 ενώ σήμερα είναι 6.000.


2.στην εκπαίδευση
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

Η Παναττική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που έδωσαν με απόλυτη επιτυχία τη μάχη για να μην υλοποιηθούν τα σεμινάρια που προετοιμάζουν την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Οπως σημειώνει, από τα 44 σεμινάρια που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν προχτές, Δευτέρα, στην Αττική δεν έγινε ούτε ένα. Αντίστοιχα, αγωνιστικές παρεμβάσεις πραγματοποίησαν και χτες οι εκπαιδευτικοί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και σε σχολεία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που είχαν ως αποτέλεσμα να αναβληθούν όλα τα προγραμματισμένα σεμινάρια των διευθυντών για την αξιολόγηση.



                                      
3.στην τοπική αυτοδιοίκηση

Αποφασισμένος να προχωρήσει στις περίπου 7.000 απολύσεις που εκκρεμούν, βάσει της συμφωνίας κυβέρνησης - τρόικας, μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την «αξιολόγηση»
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=18/6/2014&id=15300&pageNo=19&direction=1

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Αποφάσισε ομόφωνα ενάντια στην «αξιολόγηση»
«Μετά και από παρέμβαση της "Λαϊκής Συσπείρωσης",με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη
                                           ΙΚΑΡΙΑ
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ικαρίας ζητά να συγκληθεί δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα απαιτήσει ν' αποσυρθεί ο νόμος για την αξιολόγηση που οδηγεί σε συρρίκνωση, ακόμα και κλείσιμο υπηρεσιών των δήμων. «Η αξιολόγηση των υπάλληλων και στο δήμο σημαίνει την κατάργηση και το ξεπούλημα υπηρεσιών και πρέπει ο εργατόκοσμος, οι άνεργοι, οι τσακισμένοι μικρομεσαίοι να την παρεμποδίσουν!»

 

45 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

Αυτό το έγκλημα το έπραξαν από κοινού εργοδοσία, κυβέρνηση,   μαζί με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Να βγουν συμπεράσματα από τις εξελίξεις στη «Χαλυβουργία»

Με ανακοίνωσή της, η παράταξη απευθύνεται σε όλους τους εργαζομένους, μετά από τις 45 απολύσεις που έγιναν τη Δευτέρα




ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ
 ερώτηση του ΚΚΕ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΕ απο την ΕΕΔΥΕ

Ερώτηση του ΚΚΕ για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Δημοσίευση: Πέμ, 19/06/2014 - 12:5

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη, απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που δημιουργούν γενικότερους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής. 
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

Σε νέα πολυεθνική άσκηση, με την κωδική ονομασία "European Air Transport Training 2014", που διεξάγεται το διάστημα 16-27 Ιούνη κοντά στα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας, η χώρα μας συμμετέχει με την Πολεμική Αεροπορία.

Επί της ουσίας οι ασκήσεις αυτές εντάσσονται στα πλαίσια προετοιμασίας για ενδεχόμενη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας σε αποστολές που δεν έχουν σχέση με την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά αφορούν την προώθηση και προάσπιση θέσεων ευρωατλαντικών μονοπωλίων στις συγκρούσεις τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, στην προσπάθεια και της εγχώριας αστικής τάξης να διεκδικήσει μεγαλύτερα μερίδια από την ιμπεριαλιστική λεία.


Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΕΔΥΕ

Με πρωτοβουλία της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, αντιπροσωπεία της θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή, στις 11 π.μ., στο Γραφείο της ΕΕ στην Αθήνα, καταγγέλλοντας την επιθετική πολιτική της ΕΕ που έχει αιματοκυλίσει, από κοινού με το ΝΑΤΟ, τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, του Μάλι, της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και της Ουκρανίας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.