Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

27 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ & 6 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΑ ΚΑΙ ΚΟΚΜ ΤΟΥ ΚΚΕ



Στην Αττική, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, την Τρίτη 27 Φλεβάρη και ώρα 18.30, και θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.
Στις 6 Μάρτη και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου, η συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο αμερικάνικο προξενείο.

διαβάστε παρακάτω 
-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
-16 ΦΛΕΒΑΡΗ
 μία μέρα πριν την παρέλαση του Καρνάβαλου..
ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ
στο ΜΟΝΑΧΟ, (με ευφάνταστα λογοπαίγνια)
στη διάσκεψη Ασφάλειας , της «αφρόκρεμας» των εκπροσώπων των ιμπεριαλιστικών κέντρων και οργανισμών.
στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ,στη σύνοδο υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ
στην ΚΥΠΡΟ όπου κοντράρονται   ενεργειακοί κολοσσοί




     
«Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό, που ανησυχεί για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, να δει την ουσία του προβλήματος, το "δάσος" και όχι το "δέντρο". Να ξεπεράσει τον αποπροσανατολισμό που καλλιεργούν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δυνάμεις που επενδύουν στον εθνικισμό, στη διαίρεση των λαών. Και οι δύο πλευρές κρύβουν το επικίνδυνο σκηνικό που στήνεται.....(απο το κάλεσμα στο συλλαλητήριο)
            
         - Το κάλεσμα της ΚΟ Αττικής
Στο κάλεσμα της ΚΟ Αττικής για το συλλαλητήριο αναφέρεται:
«Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό, που ανησυχεί για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, να δει την ουσία του προβλήματος, το "δάσος" και όχι το "δέντρο". Να ξεπεράσει τον αποπροσανατολισμό που καλλιεργούν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δυνάμεις που επενδύουν στον εθνικισμό, στη διαίρεση των λαών. Και οι δύο πλευρές κρύβουν το επικίνδυνο σκηνικό που στήνεται.
  • Η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ προετοιμάζουν νέα επικίνδυνα σχέδια για να ενισχύσουν την παρουσία τους. Να βγουν ενισχυμένες στον ανταγωνισμό με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία, η Κίνα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μεθοδεύεται ο διαμελισμός κρατών, όπως η Συρία. Κλιμακώνεται η επίθεση κατά του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ. Προωθείται διχοτομική λύση στο Κυπριακό. Δυναμώνει η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο από την Τουρκία.
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο "σημαιοφόρου" του ΝΑΤΟ. Επεκτείνει τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα. Δαπανά τεράστια ποσά, που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, για την αγορά ΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού. Αναβαθμίζει τη συνεργασία με κράτη - δολοφόνους, όπως το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία.
  • Για τις ανάγκες των ευρωατλαντικών σχεδίων αναζωπυρώνεται και το ζήτημα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ. Επιχειρείται να παραπλανηθεί ο λαός με την ονοματολογία, να συγκαλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα, που είναι ο αλυτρωτισμός, η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.
  • Ο στόχος της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών. Η κυβέρνηση διεκδικεί για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου μερίδιο από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών. Βάζει τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους. Είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής.
  • Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας για το λαό. Το αποδεικνύει η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αντίθετα, διαμόρφωσε αρνητικούς όρους σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των λαϊκών συμφερόντων.
  • Καμία συμμετοχή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.


Οι λαοί μπορούν να βαδίσουν το δικό τους ελπιδοφόρο δρόμο, της κοινής πάλης, για να διώξουν τους ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για να ανατρέψουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους.Αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών».
 https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=16/2/2018&id=16985&pageNo=3

 16 Φλεβάρη  :
                  -ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ 
           ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ 
Διάσκεψη ασφάλειας του Μονάχου(**)

 Ανησυχίες δίπλα στο «χείλος του γκρεμού»... 

Τον σφοδρό ανταγωνισμό των καπιταλιστών καταγράφει η έκθεση της Διάσκεψης

Το εξώφυλλο της έκθεσης, με το σκίσιμο συμφωνιών ...μιλάει από μόνο του

.........Η λεγόμενη «Εκθεση για την Ασφάλεια του Μονάχου 2018», που θα αποτελέσει τη βάση της συζήτησης, φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Προς το χείλος του γκρεμού και πίσω; (To the Brink - and Back?) και το εξώφυλλό της εικονίζει δύο χέρια να σκίζουν μια συμφωνία (treaty - μπορεί να είναι της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, οι αναθεωρήσεις συμφωνιών από τις ΗΠΑ κ.ο.κ.) ενώ τριγύρω πέφτουν... πύραυλοι. Η έκθεση, με διάφορα ευφάνταστα λογοπαίγνια στους τίτλους των κεφαλαίων (ενδεικτικά θα αναφερθούμε παρακάτω), εκφράζει την αγωνία πρωτίστως της γερμανικής αστικής τάξης αλλά και γενικότερα, για τις παγκόσμιες ανακατατάξεις στην οικονομία, τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις........
                      Η ΕΕ ως παγκόσμιος «παίκτης»
στην ιμπεριαλιστική σκακιέρα και «στις σχέσεις της με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ».
                          «Διάλυση της Ενωσης;» 
                             (EU: Union Crash?).....
.....οι στρατιωτικές δυνάμεις της ΕΕ να γίνουν πιο αποτελεσματικές, θα πρέπει να συνδεθούν καλύτερα»,.... οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να διαθέσουν περισσότερη χρηματοδότηση. ..σημειώνει η έκθεση στο σχετικό κεφάλαιο με τίτλο «Διάλυση της Ενωσης;» (EU: Union Crash?).....
                            Η ...απόσυρση των ΗΠΑ
                   «Μόνος στο σπίτι;» («Home alone?»)
...........Οσο για τη λεγόμενη «απόσυρση» και «παραίτηση» των ΗΠΑ ( UNESCO, Διειρηνική Συνεργασία - ΤPP, Συμφωνία Παρισιού για το Κλίμα, απειλές για ακύρωση της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου - NAFTA - και για αναθεώρηση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν), που επισημαίνει η έκθεση, είναι η πιο δυναμική διαπραγμάτευση των όρων και συνθηκών δράσης των αμερικανικών μονοπωλιακών ομίλων σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Τέλος, η έκθεση διαπιστώνει πως η αμερικανική πολιτική επικεντρώνεται στην «ειρήνη μέσω ισχύος», όπως δείχνουν η υποβάθμιση της διπλωματίας και η ταυτόχρονη ενίσχυση των στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ...........
                                  Η Κίνα του Σι
                           «China: Xi's the one»
............γίνεται αναφορά στην ομιλία του Κινέζου Προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, στο πρόσφατο 19ο Συνέδριο του ΚΚ Κίνας, υπενθυμίζοντας την εκτίμηση της «Ομάδας Ευρασίας» πως «γεωπολιτικά ήταν το πιο αξιοσημείωτο γεγονός από τη στιγμή που ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ διέλυσε επίσημα τη Σοβιετική Ενωση». Μεταξύ άλλων ο Σι αναφέρθηκε στον αυξανόμενο ρόλο της Κίνας στη διπλωματία και τη διεθνή ασφάλεια ξεκαθαρίζοντας: «Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να καταπιούμε οτιδήποτε υπονομεύει τα συμφέροντά μας».........
                              Ρωσία:
       Εντονα ισχυρή;» (Bear(αρκούδα)ly strong?)
…… σημειώνονται η στρατιωτική της ενίσχυση με τις επεμβάσεις σε Ουκρανία και Συρία, όπου δοκιμάστηκαν νέα όπλα, η αντιπαράθεση με ΕΕ και ΝΑΤΟ για τον έλεγχο του περίγυρου (πρώην χώρες της ΕΣΣΔ), Βαλκάνια αλλά και άλλες περιοχές, αλλά επισημαίνονται και οι αδυναμίες στην οικονομική ανάπτυξη. Χαρακτηριστικά λέγεται ότι η ισχυρή Ρωσία μόλις φτάνει το ΑΕΠ της Ισπανίας....
                      Αφρική: «Ατίθασα νιάτα»
             «Africa: The Young and the Restless»)
..... έχει μπει τα τελευταία χρόνια πιο έντονα στο «στόχαστρο» των μονοπωλιακών ομίλων, ιδιαίτερα της Κίνας, της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία κ.ά.), αλλά και των ΗΠΑ............ Με πρόσχημα την καταπολέμηση των «δουλεμπόρων» και της «παράνομης» μετανάστευσης, άλλωστε, προωθείται η αυξημένη ευρωπαϊκή στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη. Επίσης, η Γαλλία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις χώρες της ζώνης του Σαχέλ (Τσαντ, Μαυριτανία, Μάλι, Νίγηρας, Μπουρκίνα Φάσο, Σουδάν κ.ά.) και η μελλοντική κυβέρνηση της Γερμανίας θα αυξήσει την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων στο Μάλι.................
.....Τέλος, τη Διάσκεψη θα απασχολήσει η «κλιματική αλλαγή» από τη σκοπιά του κινδύνου αποσταθεροποίησης σε ορισμένες περιοχές, αλλά και από τη σκοπιά της ενεργειακής μετάβασης και των ανερχόμενων «πράσινων» επιχειρηματικών επενδύσεων.
Αναφορικά με την ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για αποχώρηση από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα επισημαίνονται τα αντικρουόμενα συμφέροντα μονοπωλίων, λέγοντας πως «η απόφαση του Τραμπ προκάλεσε ένα αντίθετο κίνημα: Πολλά αμερικανικά ομόσπονδα κράτη, πόλεις και επιχειρήσεις δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος»
(**
 Η διάσκεψη του Μονάχου  χαρακτηρίζεται και «Νταβός της Ασφάλειας», κατά το αντίστοιχο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ), με τη συμμετοχή της «αφρόκρεμας» των εκπροσώπων των ιμπεριαλιστικών κέντρων και οργανισμών. Στο Μόναχο θα πάνε εκπρόσωποι κρατών και ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, η επίτροπος για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι, ο Πρόεδρος της Ρουάντα, Πολ Καγκάμε και άλλοι)
             
 ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ.....


ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Αποφάσεις ενίσχυσης της παρουσίας σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική


 Από τις εργασίες της Συνόδου των υπουργών Αμυνας


Ολοκληρώθηκε χτες στις Βρυξέλλες η Σύνοδος των υπουργών Αμυνας των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ,........ προαναγγέλλοντας την κλιμάκωση των ανταγωνισμών ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή........ και την ίδρυση δύο νέων διοικήσεων, η μία «για τη διασφάλιση των γραμμών επικοινωνίας ΗΠΑ και Ευρώπης», στον Βόρειο Ατλαντικό, και η δεύτερη για την προώθηση της «Στρατιωτικής Κινητικότητας», για τη βελτίωση δηλαδή της ικανότητας ταχείας μετακίνησης στρατευμάτων και εξοπλισμού στην Ευρώπη, με το «βλέμμα» στη Ρωσία........

ΙΡΑΚ
.... η ιδέα τώρα είναι να πάμε σε κάτι πιο ουσιαστικό, που βασίζεται σε εκπαιδευτές στο Ιράκ, όπου θα εκπαιδεύσουμε τους εκπαιδευτές και θα τους βοηθήσουμε να "οικοδομήσουν" εκπαίδευση στον τομέα της άμυνας ή να κατασκευάσουμε κάποιες σχολές άμυνας και ακαδημίες για την άμυνα»......

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

.... πρέπει να παραμείνουμε όσο χρειάζεται για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αναγκαστούμε να επιστρέψουμε σε μια επιχείρηση μάχης»...
Παραπέρα, οι υπουργοί Αμυνας επαναβεβαίωσαν ότι αυξάνουν μέσα στο 2018 τις δυνάμεις που έχουν ανεπτυγμένες στο Αφγανιστάν, στην αποστολή «Resolute Support», για να φτάσουν τις 16.000 προσωπικό, από περίπου 13.000 πέρυσι.

                                      ΤΥΝΗΣΙΑ -ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Επίσης ότι θα συνεχίσουν τη «στενή συνεργασία» με κράτη που αναδεικνύονται σε πυλώνες της παρουσίας τους σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, την Τυνησία και την Ιορδανία αντίστοιχα, ώστε να εκσυγχρονίσουν και να εκπαιδεύσουν καλύτερα τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας τους.

          «Κάνουμε το ΝΑΤΟ πιο ισχυρό»
Τέλος, στο περιθώριο της Συνόδου, σε ειδική τελετή επικαιροποιήθηκε προηγούμενη συμφωνία (του 2017) Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας και Τουρκίας να συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός νέου αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας (χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο εκτεταμένων θαλασσίων ζωνών, ανθυποβρυχιακό πόλεμο, κατασκοπεία κ.λπ.). Πλέον στην ομάδα των χωρών που θα δουλέψουν πάνω στην ανάπτυξη αυτού του όπλου μπήκαν και ο Καναδάς με την Πολωνία...........
                    
ΚΑΙ :
«Αποστολή του ΝΑΤΟ και μόνο του ΝΑΤΟ» η κοινή άμυνα...
Ενα άλλο βασικότατο θέμα που απασχόλησε και τις δυο μέρες της Συνόδου είναι αυτό της «συμπληρωματικότητας» των αμυντικών δυνατοτήτων ΝΑΤΟ και ΕΕ, στον απόηχο των προσπαθειών ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, όπως η Γαλλία και Γερμανία, να αναπτύξει η ΕΕ και «αυτοτελείς» δυνατότητες επέμβασης στα μέτωπα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Πρόκειται για ζήτημα γύρω από το οποίο εκδηλώνονται ανταγωνισμοί και βέβαια «ενστάσεις», κυρίως από τη μεριά των ΗΠΑ…………….
Ο ίδιος ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε επίσης εκφράσει ανάλογες ανησυχίες. «Η ΕΕ δεν πρέπει να υποκαταστήσει αυτό που κάνει το ΝΑΤΟ και δεν πρέπει να κλείσει τις αμυντικές της αγορές στους Αμερικανούς και σε άλλες χώρες - μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης», είχε προειδοποιήσει, εκφράζοντας εμμέσως και ανησυχίες των αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων ότι με τα κοινά σχέδια παραγωγής όπλων και μέσων, που θέλουν να βάλουν μπροστά οι χώρες της ΕΕ, θα χάσουν μπόλικα δισ.


ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Οι κόντρες των μονοπωλίων τροφοδοτούν κινδύνους για τους λαούς

Τους επόμενους μήνες αναμένονται και οι γεωτρήσεις «ExxonMobil» - «Qatar Petroleum»
…….οι τελευταίες εξελίξεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την παρενόχληση του πλωτού γεωτρύπανου του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού ΕΝΙ, από πολεμικά πλοία της Τουρκίας, η οποία από τη μεριά της εξακολουθεί να αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να χαρακτηρίζει «μονομερείς ενέργειες» τις γεωτρήσεις που συνεχίζονται……..
………στο φόντο ενός διπλωματικού παρασκηνίου που φουντώνει διαρκώς, με ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα να τηρούν ίσες αποστάσεις και να απευθύνουν έκκληση για συμβιβασμό,…………..
…………….ενώ οξύνονται οι κόντρες για τον έλεγχο και τη μεταφορά Ενέργειας προς τη μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά, για τον εκτοπισμό παλιών ή νέων πωλητών υδρογονανθράκων……………






       



δείτε αναλυτικό αρχείο των δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα μας με χρονολογική σειρά στο λινκ αρχείο δημοσιεύσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.