Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-Η ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΗ:

Νέο αντιλαϊκό «κουστούμι», πάνω στο ήδη διαμορφωμένο ασφυκτικό για το λαό πλαίσιο, αποτελεί και η πρόταση της συγκυβέρνησης...
Με βάση το κείμενο 47 σελίδων που απεστάλη στις αρχές της εβδομάδας στους «θεσμούς», η συγκυβέρνηση είναι ήδη έτοιμη να προχωρήσει στα παρακάτω μέτρα:
....
Διαβάστε περισσότερα: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8466285(το

    ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΗ:
απο 902.gr
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΓΓ.ΚΚΕ Δ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ:(link)
-Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ή το ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΡΙΖΑ
-Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ
-ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΕ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΔΕΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ
- αυξήσει τους αντιλαϊκούς έμμεσους φόρους, τον ΦΠΑ
-μονιμοποιήσει τοχαράτσι της  εισφοράς αλληλεγγύης
- συνεχίσει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης τομέων στρατηγικής σημασίας, όπως λιμάνια και αεροδρόμια,
-αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καταργώντας τα δικαιώματα πρόωρης συνταξιοδότησης που έχουν απομείνει, και ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω ανατροπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσω της ενοποίησης Ταμείων και των αναλογιστικών μελετών
Ο ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ(link)
Μίλησε για παράλογες και μη ρεαλιστικές προτάσεις, αν και δεν ανέφερε καμία άλλη εκτός του ΕΚΑΣ ή του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Για την πρόταση της κυβέρνησης,  απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένα μέτρα, παρά μόνο ότι οι δανειστές αποδέχτηκαν χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και πως έχει συμφωνηθεί η αύξηση των κρατικών εσόδων, μέσω μείωσης δαπανών, αύξησης της φορολογίας και με ιδιωτικοποιήσεις

Αναλυτικότερα :
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
 ΣΤΗΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΗ (LINK)
Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να απορρίψει και το σχέδιο των δανειστών και το σχέδιο της κυβέρνησης

Να απορρίψει ο λαός και το σχέδιο των δανειστών και το σχέδιο της κυβέρνησης και να θέσει τις δικές του κόκκινες γραμμές, υπογράμμισε στην πρωτολογία του στη συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή 6 Ιούνη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Είπε συγκεκριμένα στην πρωτολογία του: ........
....... Με ευθύνη της κυβέρνησης και των δανειστών, ο ελληνικός λαός βρίσκεται στη μέγγενη ενός εκβιασμού, όχι βέβαια πρωτόγνωρου, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνου, δηλαδή να διαλέξει το σχέδιο Γιούνκερ ή το σχέδιο το κυβερνητικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν αυτός ο εκβιασμός κυριαρχήσει, ο λαός θα ζήσει ένα καινούργιο μακρόχρονο διάστημα ακόμη μεγαλύτερης φτώχειας, φόβου, δυστυχίας.
Ο λαός ή θα γίνει πρωταγωνιστής στον αγώνα, μαζεύοντας την πείρα και τις ανεκμετάλλευτες δυνάμεις του, και θα πετάξει στο καλάθι των αχρήστων αυτό τον ωμό εκβιασμό, ή θα μετρήσει νέες ήττες και απογοητεύσεις και μάλιστα σε μάχες που δεν θα έχει καν δοκιμάσει να δώσει.
......... Οι εταίροι σας στην ΕΕ, ήδη σας προσέφεραν γερό χέρι βοήθειας άμεσα ή έμμεσα, ανοικτά ή παρασκηνιακά.
Εβαλαν μπροστά ένα πακέτο με πολλά παλιά βάρβαρα μέτρα, προκειμένου να δείξουν ετοιμότητα να παραιτηθούν από ένα πολύ μικρό μέρος, αλλά να κρατήσουν ένα νέο μνημόνιο.
Και εσείς κάνατε μια λίστα προτάσεων που τελικά θα οδηγήσει σε μια βάρβαρη συμφωνία, κάτι μεταξύ e-mail Χαρδούβελη και e-mail τρόικας, η οποία ζει και βασιλεύει με το νέο όνομα «3 θεσμοί».
..........
Ακολουθείτε μια διαφορετική τακτική από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε, προκειμένου να φανεί ότι ανταποκρίνεστε στις ελπίδες του λαού, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ούτε μια μέρα στη σκέψη σας να αποτελέσει ο βασανισμένος λαός τον πρωταγωνιστή των εξελίξεων....
..... Εμπορεύεστε τις ελπίδες του λαού, αξιοποιώντας τον αντιδραστικό, το συντηρητικό και συναινετικό σε τελευταία ανάλυση ρόλο της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, ακόμα και την ύπουλη κριτική που σας ασκεί η ΧΑ, προκειμένου να βάλετε το λαό να φοβάται και κάτι άλλο: Μήπως υπάρχει κάνα σχέδιο ανατροπής σας..., άρα τα κεφάλια μέσα!......
Τι ακριβώς έχουμε τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές;
Πρώτον: Δεν υπήρξε καμία κατάργηση των μνημονίων που ψήφισαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, τα έχετε νομιμοποιήσει........
Δεύτερον: Η κυβέρνηση έχει ήδη βάλει στον «πάγο» κι αυτές τις ελάχιστες προεκλογικές υποσχέσεις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης........
Τρίτον: Αναλαμβάνετε νέες δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ......
Τέταρτον: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τους δανειστές. Το αν αυτή η συμφωνία είναι ενιαία ή θα έρθει σε δόσεις, δηλαδή κάποια συμφωνία μίνιμουμ τώρα και κάποια μέτρα στρατηγικής σημασίας, όπως το Ασφαλιστικό, για αργότερα, για τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη, είναι δευτερεύον ζήτημα. Τώρα ετοιμάζεστε να νομοθετήσετε ορισμένα νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα. Αυτό είναι μάλλον το σχέδιο...........
Η δική σας η πρόταση, αλήθεια, τι συνιστά;
Είναι, μήπως, κάποια επωφελής για το λαό συμφωνία;

  • Δεσμεύεται να αυξήσει τους αντιλαϊκούς έμμεσους φόρους, τον ΦΠΑ, οδηγώντας σε μεγάλες αυξήσεις για βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, ακόμη και για βασικά τρόφιμα που πάνε στο 23%.
  • Δεσμεύεται να μονιμοποιήσει το χαράτσι της «εισφοράς αλληλεγγύης» σε λαϊκές οικογένειες με εισόδημα ακόμη και 30.000 ευρώ.
  • Δεσμεύεται να συνεχίσει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης τομέων στρατηγικής σημασίας, όπως λιμάνια και αεροδρόμια, με αρνητικές συνέπειες και για τους εργαζόμενους σ' αυτούς τους κλάδους και για όσους θα κάνουν χρήση αυτών των υπηρεσιών.
  • Δεσμεύεστε να αυξήσετε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καταργώντας τα δικαιώματα πρόωρης συνταξιοδότησης που έχουν απομείνει, και ανοίγετε το δρόμο για περαιτέρω ανατροπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσω της ενοποίησης Ταμείων και των αναλογιστικών μελετών που λέτε ότι θα κάνετε.
  • ...................

·         «Καλούμε το λαό να θέσει και απέναντι στους δανειστές και απέναντι στην κυβέρνηση τις δικές του κόκκινες γραμμές. Και αυτές οι κόκκινες γραμμές ούτε ταυτίζονται, ούτε συγκλίνουν, ούτε τέμνονται με την κόκκινη γραμμή που έχετε όλοι σας: Δανειστές - κυβέρνηση - και τα άλλα κόμματα. Που είναι η ΕΕ και η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, με το λαό δεμένο χειροπόδαρα»

·         ..................

·         «Χρειάζεται λοιπόν κατά τη γνώμη μας ο λαός να αντιτάξει τη μεγάλη δύναμή του που δεν την έχει χρησιμοποιήσει έως τώρα, που την έβαλε σε δεύτερη μοίρα, με την ελπίδα ότι μόνο περιμένοντας μέσα από κάποιες εκλογές χτες - σήμερα - αύριο πιθανόν, είναι δυνατόν να μπορέσει να αλλάξει ριζικά τη ζωή του.»

·         .......................

·         «Για να δοθεί οριστική λύση υπέρ του λαού απαιτείται πραγματική ρήξη. Ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους.

·         .....................

·         Ρήξη σημαίνει η εργατική τάξη με τα λαϊκά στρώματα να έρθουν στην εξουσία, τα μέσα παραγωγής να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, η παραγωγή και οι κοινωνικές υπηρεσίες να σχεδιάζονται κεντρικά, επιστημονικά, να πραγματοποιούνται με εργατικό έλεγχο και με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία.»


·         
·          Σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει τα προτεινόμενα αντιλαϊκά μέτρα των δανειστών για να ζητήσει από το λαό να αποδεχτεί τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που έχει προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιδόθηκε μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Απειλώντας στην ουσία ότι καραδοκούν «οι παράλογες προτάσεις» της ΕΕ.......
Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε πως τον «εξέπληξε δυσάρεστα» η πρόταση των Θεσμών που του παρουσίασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις για κατάργηση του ΕΚΑΣ ή η αύξηση κατά 10 μονάδες του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα. Μίλησε για παράλογες και μη ρεαλιστικές προτάσεις, αν και δεν ανέφερε καμία άλλη εκτός του ΕΚΑΣ ή του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα. Χαρακτήρισε την πρόταση των δανειστών «κακιά στιγμή» των διαπραγματεύσεων και εξέφρασε την ελπίδα ότι «πολύ σύντομα θα αποσυρθεί από τους εμπνευστές της».
Όσο για την πρόταση της κυβέρνησης, παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει αποδεκτές πολλές αιτιάσεις των δανειστών, λέγοντας ότι αποτελεί «τον κοινό τόπο» των διαπραγματεύσεων, αλλά απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένα μέτρα, παρά μόνο ότι οι δανειστές αποδέχτηκαν χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και πως έχει συμφωνηθεί η αύξηση των κρατικών εσόδων, μέσω μείωσης δαπανών, αύξησης της φορολογίας και με ιδιωτικοποιήσεις. Ισχυρίστηκε για μια ακόμα φορά πως για τα αντιλαϊκά μέτρα που προτείνει η κυβέρνησή του πρέπει να νιώθει «υπερήφανος» ο λαός..........



Αποκαλυπτικά για την κατάσταση των Ταμείων είναι τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το διάστημα Γενάρης - Απρίλης, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι με την πολιτική της διασφαλίζεται η χρηματοδότηση των ασφαλιστικών οργανισμών και άρα η ομαλή καταβολή των συντάξεων. ….
Δηλαδή, η κακή οικονομική κατάσταση των Ταμείων, που ανατροφοδοτείται από την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του (λεηλασία αποθεματικών, εισφοροαπαλλαγές στους εργοδότες, μη καταβολή της κρατικής χρηματοδότησης, μεγάλη ανεργία κ.ά.), γίνεται το άλλοθι για τις επόμενες ανατροπές.     
Σύμφωνα με αυτά, η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 19% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο πέρσι, ενώ και οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν πέσει κατά 14,6%.
Την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών οργανισμών επιβάρυνε και η συρρίκνωση των καταθέσεών τους κατά 75%, εξαιτίας και της μεταφοράς των ταμειακών τους διαθέσιμων στην ΤτΕ, με εντολή της κυβέρνησης.
Σε απόλυτα νούμερα, τα έσοδα των Ταμείων από το κράτος έχουν μειωθεί κατά 633 εκατ. ευρώ από πέρσι (Γενάρης - Απρίλης), τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές έχουν μειωθεί κατά 893 εκατ. ευρώ, ενώ το συνάλλαγμα και οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 1,5 δισ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τη «δήμευση» των ταμειακών διαθέσιμων από το κράτος, μετά την τελευταία μεταφορά 160 εκατ. ευρώ από το ΙΚΑ στην ΤτΕ από τραπεζικούς λογαριασμούς των ασφαλιστικών τομέων, το σύνολο των χρημάτων που έχουν αποδώσει οι ασφαλιστικοί οργανισμοί προς την ΤτΕ ανέρχονται στα 560 εκατ. ευρώ.
Άλλα 470 εκατ. ευρώ που βρίσκονται σε ειδικούς λογαριασμούς του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) έχουν γίνει ρέπος με το Δημόσιο.

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/68959/i-dimeysi-ton-tameiakon-diathesimon-epivaryne-ki-allo-ta-oikonomika-ton


δείτε αναλυτικό αρχείο των δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα μας με χρονολογική σειρά στο λινκ αρχείο δημοσιεύσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.