Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΚΣ ΣΤΙΣ 26 ΓΕΝΑΡΗ :ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΙΡΗΝΗ : ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ,ΣΤΑΘΕΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΔΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,ΕΕ.ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Να ακυρωθεί τώρα! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών
Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα τη μέρα ψήφισης της Συμφωνίας
Να ακυρωθεί τώρα η κατάπτυστη Συμφωνία απαιτούν οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις, οι οποίες έχουν συγκροτηθεί από Επιτροπές Ειρήνης, εργατικά σωματεία και άλλους φορείς του κινήματος σε όλη τη χώρα, που οργανώνουν συλλαλητήρια τη μέρα ψήφισης της Συμφωνίας με σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!».
Μέχρι στιγμής για τη μέρα εκείνη συλλαλητήρια έχουν αποφασιστεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στον Βόλο, στα Χανιά, στο Ηράκλειο και την Αλεξανδρούπολη.
Στο σχετικό κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα που έχει συγκροτηθεί στην Αττική αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων να καλλιεργήσουν τον επικίνδυνο εφησυχασμό, να παρουσιάσουν ως παράγοντες δήθεν ασφάλειας και σταθερότητας τις πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ιδιαίτερα σε αυτήν τη χρονική περίοδο, όπου:
-- ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αβαντάρουν την τουρκική επιθετικότητα, που κλιμακώνεται τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο.
-- Δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, παρά μόνο έναν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.
-- Θέτουν ολοένα και πιο επίμονα στο τραπέζι τα νέα διχοτομικά σχέδια για την Κύπρο και το Αιγαίο, στο όνομα της συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου και των θαλάσσιων ζωνών».
Οι Επιτροπές Αγώνα απαιτούν: Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Ενάντια στην επικίνδυνη Συμφωνία η Επιτροπή Αγώνα Ηρακλείου οργανώνει την Παρασκευή 24 Γενάρη συναυλία, στις 6.30 μ.μ., στη Λότζια. Επίσης, εκδήλωση με θέμα «Εξελίξεις στην περιοχή μας στο φόντο της νέας Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις και ο ρόλος της βάσης της Σούδας» οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, σήμερα, Τετάρτη 22 Γενάρη, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Μ. Παπαδομανωλάκης.
Η κυβέρνηση εκθέτει το λαό σε θανάσιμους κινδύνους
Στο μεταξύ με ανακοίνωση της η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» την ελληνική συμμετοχή στην αποστολή στα Στενά του Ορμούζ.
Σημειώνει ότι «Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα που αποδεικνύει την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, τη στιγμή που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας, εκθέτοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους. Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Ερχεται σε συνέχεια μιας σειράς κινήσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, που παρά τις κοκορομαχίες βρίσκει στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, με πιο χαρακτηριστική την ανανέωση, ενίσχυση, επέκταση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, που εισάγεται σήμερα για συζήτηση στη Βουλή, καθιστώντας τη χώρα μας μια απέραντη βάση πολεμικής εφόρμησης και την ίδια στιγμή μαγνήτη επιθέσεων. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι η συγκεκριμένη αποστολή στα Στενά του Ορμούζ θα επιχειρεί σε στενή συνεργασία με τους Αμερικανούς...».
Και τονίζει πως «δεν χωρά επανάπαυση και εφησυχασμός! Η συμμετοχή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και στις δεκάδες στρατιωτικές αποστολές και ασκήσεις - πρόβες πολέμου, στα διάφορα πολυμερή ιμπεριαλιστικά σχήματα που διαμορφώνονται στην περιοχή δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την ασφάλεια ούτε την άμυνα της χώρας μας ούτε και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Απεναντίας μόνο νέα δεινά και νέες στρατιές προσφύγων και μεταναστών, ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, σημαίνει για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής» καλώντας το λαό να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.


δείτε αναλυτικό αρχείο των δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα μας με χρονολογική σειρά στο λινκ αρχείο δημοσιεύσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.