Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2016 ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΚΑ ,513 EK-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ



11 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

 ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ 26ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Κυβέρνηση, εργοδοσία και εργατοπατέρες, με τη συμβολή και της Δικαιοσύνης, θέλουν κίνημα χειραγωγημένο, στοιχισμένο στους στόχους του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να νομιμοποιήσουν δικαστικές αποφάσεις που οδηγούν προς αυτήν την κατεύθυνση(σ.σ.λεάντα φωτογραφίας)

                                 ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

(....)με μια ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση, για λογαριασμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, η αστική Δικαιοσύνη αποφασίζει την ακύρωση του 29ου Συνεδρίου του ΕΚΑ (Μάης 2016), των αποφάσεων και των αρχαιρεσιών του. Με ένα απαράδεκτο σκεπτικό υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων του σωματείου της «Alpha Τράπεζας», η δικαστής διατυπώνει τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι δεν προβλέπεται στο καταστατικό του ΕΚΑ αποκλεισμός αντιπροσώπων λόγω παρατυπιών στις αρχαιρεσίες που τους ανέδειξαν(......)

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο σωματείο εμφάνιζε ψηφίσαντες για την Αθήνα από όλη την Ελλάδα και μάλιστα χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα. Επιπλέον, έχοντας τις πλάτες των τραπεζιτών και του κράτους, αρνούνταν να προσκομίσει και οποιοδήποτε στοιχείο για τους ψηφίσαντες που παρουσίαζε.(...)


                                ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ)
Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, «η απόφαση του δικαστή ακυρώνει στην πράξη τη δυνατότητα των συνδικαλιστικών οργάνων, ιδιαίτερα των δευτεροβάθμιων, να ελέγχουν και να νομιμοποιούν τους αντιπροσώπους των συνδικαλιστικών τους αρχαιρεσιών όπως προβλέπουν ρητά τα καταστατικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που άλλωστε γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από ένα πρωτοβάθμιο σωματείο για να γίνει μέλος σε δευτεροβάθμιο. Ανοίγει το δρόμο του ολοκληρωτικού άμεσου ελέγχου των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία».
Η απόφαση, μάλιστα, πάει κι ένα βήμα παραπέρα, «ισχυριζόμενη πως μοναδικός κριτής ελέγχου και νομιμοποίησης των διαδικασιών των σωματείων δεν είναι τα ίδια τα συνδικαλιστικά όργανα και τα καταστατικά τους, αλλά τα δικαστήρια, τα οποία αποφασίζουν με κριτήριο "η δικαστική επέμβαση στη σωματειακή αυτονομία να καθίσταται όσο το δυνατόν ανώδυνη". Οδηγεί, δηλαδή, τα συνδικάτα και ιδιαίτερα τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα να παίρνουν αποφάσεις όχι στις ΓΣ και στα Συνέδριά τους, αλλά στις αίθουσες των δικαστηρίων που θα ορίζουν και τις διοικήσεις!».

               Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, η ΔΑΣ ΕΚΑ αναφέρει: «Εχουν τεράστιες ευθύνες οι παρατάξεις ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ/ ΛΑΕ) - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Νέα Πορεία", όχι μόνο γιατί είναι πρωταγωνιστές και οργανωτές σε όλο αυτό το σάπιο σκηνικό της νοθείας και του εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και γιατί στο ΔΣ του ΕΚΑ, την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, σαν έτοιμοι από καιρό αποφάσισαν να καταργήσουν την εκλεγμένη διοίκηση και να πάνε στο δικαστήριο να τους διορίσει καινούργια (....)

Δεν εκπλήσσει, βέβαια, η στάση των συγκεκριμένων παρατάξεων. Η ΔΑΣ αμέσως μετά τις αρχαιρεσίες του 29ου Συνεδρίου είχε εκτιμήσει ότι "το ΕΚΑ παραμένει σφιχτά δεμένο στην αγκαλιά κυβέρνησης και εργοδοσίας". ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ/ ΛΑΕ) - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Νέα Πορεία συνέχισαν αυτήν την πορεία νοθείας και εκφυλισμού αρνούμενοι να κοινοποιήσουν τις αποφάσεις του 29ου Συνεδρίου στα σωματεία - μέλη του ΕΚΑ εδώ και 4 μήνες (τυχαίο;;;) και σε προηγούμενο ΔΣ δέχτηκαν να γίνει μέλος του ΕΚΑ ένα ανύπαρκτο σωματείο - σφραγίδα με την ονομασία "Πανελλήνιο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων" (!!!) που είχε απορριφθεί από το 29ο Συνέδριο, αφού δεν ήταν ούτε τοπικό, ούτε κλαδικό, ούτε επιχειρησιακό και είχε και ένα βουνό παρατυπίες».(....)

Καμιά νομιμοποίηση από τα σωματεία!

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ στη διοίκηση ΕΚΑ, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν τους εργατοϋπάλληλους της Αθήνας και τα σωματεία - μέλη του ΕΚΑ να μη δεχτούν και να μη νομιμοποιήσουν αυτήν την ωμή παρέμβαση των δικαστηρίων στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να την καταγγείλουν και να την αντιπαλέψουν με κάθε τρόπο. Να μην αναγνωρίσουν καμιά νόθα και διορισμένη διοίκηση του ΕΚΑ (...)
Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν πολλά Συνδικάτα της δύναμης του ΕΚΑ. Μεταξύ αυτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας κ.ά.
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=11/10/2016&id=16406&pageNo=10


φωτογραφία από διαμαρτυρία συνδικάτων της Αθήνας στο υπουργείο Εργασίας για τις εξελίξεις στο ΕΚΑ

                       ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Απαράδεκτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο συνδικαλιστικό κίνημα

Κατατέθηκε χτες και αφορά στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, με θέμα «την απαράδεκτη παρέμβαση της αστικής Δικαιοσύνης στο συνδικαλιστικό κίνημα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που ακυρώνει το 29ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Μάης 2016)», κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Η Επίκαιρη Ερώτηση είναι η εξής:

(................)

Αυτή η κατάπτυστη απόφαση, για λογαριασμό εργοδοσίας και κυβέρνησης, ανοίγει το δρόμο για ολοκληρωτικό άμεσο έλεγχο των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία. Στην πράξη δεν αναγνωρίζεται στα συνδικάτα το δικαίωμα να ελέγχουν και να νομιμοποιούν τους αντιπροσώπους των αρχαιρεσιών τους, με βάση τα καταστατικά τους. Με τον ισχυρισμό, πλην άλλων, ότι μόνος αρμόδιος να κρίνει την εγκυρότητα των διαδικασιών των συνδικαλιστικών φορέων είναι η "Δικαιοσύνη", οδηγεί τα συνδικάτα, ιδιαίτερα τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, να παίρνουν αποφάσεις όχι στις Γενικές Συνελεύσεις και τα Συνέδριά τους, αλλά σε δικαστήρια, που θα ορίζουν και τις διοικήσεις............

Διαβάστε περισσότερα


                  Ο   ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

      Καλύπτει την ωμή παρέμβαση της Δικαιοσύνης στα συνδικάτα

Με προσχήματα, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας στην Ερώτηση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας


                               ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

26 ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΣΕΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑ

  «Εργατοπατέρες εργοδοτικοί οι διορισμένοι κυβερνητικοί», «Συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά», ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν απέναντι στους συνδικαλιστές εκείνων των παρατάξεων που έπαιξαν ρόλο και συνέβαλαν στην ακύρωση, με δικαστική απόφαση, των αποφάσεων του πρόσφατου Συνεδρίου του ΕΚΑ, υπερασπιζόμενοι τις πρακτικές νοθείας που εφαρμόζουν μια χούφτα εργοδοτικά σωματεία.

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ανακοίνωση για την παρέμβαση στη συνεδρίαση της διορισμένης διοίκησης του ΕΚΑ
Κάτω από τη μαζική αντίδραση συνδικαλιστών που εκπροσωπούν δεκάδες συνδικάτα της Αθήνας και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους δεν πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η συνεδρίαση της διορισμένης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. 
Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ σημειώνει:

(....)Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δήλωσαν για άλλη μια φορά με τον πιο αποφασιστικό τρόπο ότι δεν αναγνωρίζουν και δε νομιμοποιούν τη διορισμένη διοίκηση, ότι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές στη διοίκηση του ΕΚΑ με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ δε συμμετέχουν σε αυτή(....)
Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη πράξη της διορισμένης διοίκησης του ΕΚΑ. Τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη ως νέο εργαλείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έτρεξαν να συναντήσουν τον υπουργό τους- καθοδηγητή τους, τον υπουργό εργασίας που συζητά με την εργοδοσία και το κουαρτέτο (ΕΕ και ΔΝΤ) τη νέα σφαγή εργασιακών δικαιωμάτων που αφορούν τις ομαδικές απολύσεις, τη νέα μείωση μισθών και συντάξεων, την κατάργηση των ΣΣΕ και άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Να διαμορφώσει έναν νέο και ακόμα πιο αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
Αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την εκτίμηση όπως από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν συνδικάτα της Αθήνας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ότι η κυβέρνηση έχει την πρώτη ευθύνη, έχει το ρόλο ενορχηστρωτή όλης αυτής της υπόθεσης που υπονομεύει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, επιδιώκοντας να το δέσουν ακόμα πιο ασφυκτικά στο άρμα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Τέτοια συνδικάτα θέλουν κυβέρνηση και εργοδοσία. Συνδικάτα σαν τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την πλειοψηφία του ΕΚΑ και άλλες που θα στρογγυλοκάθονται στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου για το πόσο θα χάσουν οι εργαζόμενοι στηρίζοντας τις επιδιώξεις του κεφαλαίου για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα, περισσότερα κέρδη, πιο εκτεταμένη και βαθύτερη εκμετάλλευση.
Οι συνδικαλιστές και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούμε το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην οργάνωση και στην κλιμάκωση του αγώνα. Δε μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος. Δε χωρά καμία αυταπάτη, καμία αναμονή για τη νέα θύελλα των αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζουν τα κόμματα του κεφαλαίου, η εργοδοσία, η ΕΕ.
Όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία στις 24 Νοέμβρη».
 http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/112432/anakoinosi-gia-tin-paremvasi-sti-synedriasi-tis-diorismenis-dioikisis


Αντι-ΠΑΜΕ ΤΥΦΛΩΣΗ

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ «ΑΝΤΑΡΣΥΑ»

(...)Μέμφονται το Συνδικάτο Οικοδόμων γιατί υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του Συνεδρίου του ΕΚΑ και κατέφυγε μαζί με άλλα συνδικάτα ενάντια στη δικαστική απόφαση που είχε κερδίσει με την προσφυγή του το σωματείο της Alpha Bank. Εδώ, βέβαια, δεν πρωτοτυπούν. Την ίδια αιχμή αφήνουν και οι συνδικαλιστές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι εκπρόσωποι της διορισμένης διοίκησης στο ΕΚΑ.(...)

...........στηρίζουν να γίνει μέλος του ΕΚΑ σωματείο που προβλέπει στο καταστατικό του την επιστολική ψήφο, ένα μέτρο για την υπονόμευση των συνδικάτων που σχεδιάζει να γενικεύσει με το νέο συνδικαλιστικό νόμο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ... Τέτοια στάση αρχών!(...)
Αντι-ΠΑΜΕ τύφλωση και τυχοδιωκτισμός ή καταμερισμός ρόλων στην προσπάθεια το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα να μείνει καθηλωμένο και οι διεκδικήσεις του να μην ξεφεύγουν από τα όρια διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, από τα όρια του ρεαλισμού των κυβερνήσεων της αριστεράς; Αλλωστε, γι' αυτά πάλευαν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ με πρώην συμμάχους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα και νυν διορισμένους στη διοίκηση του ΕΚΑ. Ισως όλα αυτά μαζί. Η ζωή θα δείξει.(...)
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9094976
                                ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ
                 ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ
Αυτή τη σαπίλα υπερασπίζονται όσοι σήμερα (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση») βγαίνουν στα κεραμίδια και κατηγορούν τη ΔΑΣ επειδή αποκάλυψε τις νοθείες, τις παρατυπίες και τις λοβιτούρες τους στο συνέδριο του ΕΚΑ.

Κοίτα ποιοί μιλάνε

Αποσπασμένοι συνδικαλιστές με μισθό διευθυντή Τράπεζας

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δεν κάνουν χρήση αυτού του προνόμιου

................Στην προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρός της, Γ. Παναγόπουλος, προερχόμενος και ο ίδιος από τις τράπεζες, κατηγόρησε τη ΔΑΣ ότι με τη στάση της απέναντι στο σωματείο της Alpha Bank έδωσε «χτύπημα κάτω από τη μέση στην ΟΤΟΕ». Σε ποια ΟΤΟΕ; Στην «ιερή αγελάδα» των τραπεζιτών, με την οποία επηρεάζουν καθοριστικά τους συσχετισμούς στα συνέδρια της ΓΣΕΕ. Αλλά ας αφήσουμε τον αναγνώστη μιας άλλης εφημερίδας να μιλήσει για την ΟΤΟΕ και τη σχέση της με τους τραπεζίτες. Αναπαράγουμε παρακάτω μια επιστολή που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» στο φύλλο της Δευτέρας.

Σημειώνει ο επιστολογράφος: «Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 1997, μεταξύ ΟΤΟΕ και τραπεζών, προβλέπει προνομιακή βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των συνδικαλιστών που είναι αποσπασμένοι από την εργασία τους: Η βαθμολογική εξέλιξή τους να φτάνει μέχρι και τον βαθμό του υποδιευθυντή β' της Εθνικής Τράπεζας και η μισθολογική προώθησή τους, δηλαδή χορήγηση αποδοχών ίσων με αυτές του διευθυντή Διεύθυνσης της Εθνικής Τράπεζας. Τα παραπάνω προνόμια δεν ενθαρρύνουν τη συνδικαλιστική δραστηριότητα. Αντίθετα, συνιστούν εργαλεία "κλειστών ομάδων" και αναπαραγωγής μηχανισμών.

Σήμερα, πάνω από 20 αποσπασμένοι συνδικαλιστές έχουν αποδοχές ίσες με αυτές του διευθυντή Διεύθυνσης της Εθνικής Τράπεζας. Βρίσκονται απλωμένοι από την "κορυφή" της ΓΣΕΕ, μέχρι τα ΔΣ των τραπεζοϋπαλληλικών σωματείων. Από πολιτική "γεωγραφία", τα πρωτεία ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ καθώς και στους εργοδοτικούς "συνδικαλιστές" στην Alpha Bank και Eurobank. Η ΛΑ.Ε. έχει το μερίδιό της, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ... Σημειώνω ότι οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ δεν έχουν κάνει χρήση της παραπάνω ΣΣΕ».

Αυτή τη σαπίλα υπερασπίζονται όσοι σήμερα (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση») βγαίνουν στα κεραμίδια και κατηγορούν τη ΔΑΣ επειδή αποκάλυψε τις νοθείες, τις παρατυπίες και τις λοβιτούρες τους στο συνέδριο του ΕΚΑ.................


               Η Συγκέντρωση πρός την οδό Πανεπιστημίου 
17 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΥΛΛΗΛΗΤΗΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Βήμα για νέους αγώνες και προετοιμασία για απεργία

Με μαζικές διαδηλώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε περισσότερες από 20 ακόμα πόλεις, χιλιάδες εργαζόμενοι κατέθεσαν χτες το δικό τους «πόρισμα»

Απόρριψη της συναίνεσης στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη, κανείς συμβιβασμός με τις νέες αντεργατικές ρυθμίσεις στα Εργασιακά, οργάνωση της πάλης για ανάκτηση απωλειών, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση αντεργατικών νόμων, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Συνδικαλιστική αντιπροσωπεία κατέθεσε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις. Πάνω από 500 σωματεία στηρίζουν πανελλαδικά την πρωτοβουλία.(..............)

Διαβάστε περισσότερα


                     απο τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Κριτήριο η στάση κάθε κόμματος απέναντι στο σχέδιο νόμου των Συνδικάτων

Το ΚΚΕ το υιοθετεί, η κυβέρνηση προκαλεί, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ απλώς το παρέλαβαν, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων απουσίαζαν...

«Το ΚΚΕ στηρίζει αυτά τα αιτήματα όχι μόνο θεωρητικά, αλλά και στην πράξη προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης και του λαού», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, υποδεχόμενος χτες στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος τη συνδικαλιστική αντιπροσωπεία, προκειμένου να παραλάβει το σχέδιο νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις που συντάχθηκε με πρωτοβουλία των Συνδικάτων.(............)

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Σ. Φάμελλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε προκλητικός, λέγοντας στη συνδικαλιστική αντιπροσωπεία ότι η κυβέρνηση στηρίζει τάχα τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και γι' αυτό κάθε κινητοποίηση, όπως η χτεσινή, είναι χρήσιμη στη διαπραγμάτευση που κάνει με το κουαρτέτο, προκειμένου να απομονωθεί το «ακραίο» ΔΝΤ.(.........) ο Σ. Φάμελλος πήρε την απάντηση που του άξιζε από από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, ο οποίος του είπε: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Να 'το το σχέδιο νόμου. Φέρτε το στη Βουλή και ψηφίστε το»...(.............)



Το σχέδιο νόμου

Θυμίζουμε ότι με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, οι Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθορίζουν τους ελάχιστους μισθολογικούς και λοιπούς όρους εργασίας, που ισχύουν για τους εργαζόμενους όλης της χώρας(...........)Επίσης, επανέρχονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που ήταν σε ισχύ στις 29.2.2012 (ημερομηνία δημοσίευσης της ΠΥΣ 6/2012). Ο κατώτατος μισθός και το ημερομίσθιο επανέρχονται στα 751 και 33,57 ευρώ μεικτά, αντίστοιχα, ανεξαρτήτως ηλικίας και καταργείται έτσι η ΠΥΣ 6/2012 και το άρθρο 103 του ν. 4172/2013. Με το σχέδιο νόμου, τέλος, οδηγούνται σε κατάργηση οι ελαστικές σχέσεις και επανέρχονται δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας.(.......)

Μαζικά διαδήλωσαν και στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις από τον Εβρο έως την Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα



ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ

Κατέθεσε την Πρόταση Νόμου 513 σωματείων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Αναλυτικά η πρόταση νόμου, την οποία υπογράφει ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ,  έχει ως εξής:

Αιτιολογική Έκθεση(.....)

Ορισμένα ακόμη στοιχεία που καταγράφουν τις συνέπειες για τους εργαζόμενους (.......)

Πρόταση νόμου «Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας»

Μέρος πρώτο..................

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Κατάλογος εργατικών κέντρων ομοσπονδιών και σωματείων που οργάνωσαν το στλλάλητήριο

Διαβάστε περισσότερα



 





 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Η  ιστοσελίδα μας θα λειτουργήσει ,με τη μορφή της μηνιάτικης περιοδικής ενημέρωσης  ,με γεγονότα και σχόλια απο τον Κτηνιατρικό χώρο αλλά και ευρύτερα απο τους συναφείς επιστημονικούς κλάδους ,την αγροτιά και βέβαια με σημαντικά πολιτικά γεγονότα  Ενδιάμεσα μπορεί να γίνονται αναρτήσεις κατά την εκτίμησή μας 



δείτε αναλυτικό αρχείο των δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα μας με χρονολογική σειρά στο λινκ αρχείο δημοσιεύσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.