Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ –ΝΙΚΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»



Η πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης για την Υγεία – Πρόνοια

Της Χριστίνας ΜΑΤΣΙΑΚΑ
  μέλος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ

Η πολιτική και τα μέτρα που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση στην Υγεία αποτελούν εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της, που έχουν στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και συμπυκνώνεται στους εξής άξονες:

  • Μείωση του «μη μισθολογικού κόστους»,…….
  • Ανάπτυξη «ανταγωνιστικών και οικονομικά βιώσιμων συστημάτων Υγείας»…….
  • Αμβλυνση ανισοτήτων και διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής…..

……η ανάπτυξη των υπηρεσιών του και η στελέχωσή του θα καθορίζεται από το πόσο «κοστίζει» στο κράτος και όχι από τις λαϊκές ανάγκες…….

……Την ίδια στιγμή όπου παροχές όπως λουτροθεραπείες, αεροθεραπείες κ.λπ. περικόπτονται,……

……τομείς που θα είναι επικερδείς για μία σειρά τμήματα του κεφαλαίου (καπιταλιστικές επιχειρήσεις Υγείας, ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, μεγαλοξενοδόχους) ή θα αναπτυχθούν και από κρατικές μονάδες Υγείας και θα παρέχονται σε ανταποδοτική βάση, με πληρωμές από αυτούς που τις χρησιμοποιούν…….

………..Ο ρόλος της Τοπικής Διοίκησης

Αναδεικνύεται ταυτόχρονα μέσα και από αυτά τα ζητήματα o αντιλαϊκός ρόλος της Τοπικής Διοίκησης ως θεσμός και μηχανισμός του καπιταλιστικού κράτους, στυλοβάτης στην υλοποίηση αυτής της βάρβαρης πολιτικής των περικοπών, της ανταποδοτικότητας, του «μοιράσματος της φτώχειας»……..

…….Αυτό είναι το περιεχόμενο των «κοινωνικών δικτύων ασφαλείας και αλληλεγγύης», που αποτελεί διακηρυγμένο στόχο της ΕΕ, της κυβέρνησης…….

..... Η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με όποια κυβέρνηση κι αν βρίσκεται στο «τιμόνι» της εξουσίας των μονοπωλίων γιατί εκπορεύεται από την ίδια τη φύση και τις νομοτέλειες του καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της παραγωγής και της οικονομίας. Από το σκοπό του, που είναι το καπιταλιστικό κέρδος και το οποίο προϋποθέτει το ολοένα και μεγαλύτερο χτύπημα του συνόλου των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών........

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΛΙΝΚ





ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΗ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»

ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»

Διπλασιασμό των ψήφων και των αντιπροσώπων της σημείωσε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στις εκλογές που έγιναν τη Δευτέρα εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΕΔΟΘ και την ΠΟΕΔΗΝ.

          Για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ ψήφισαν 504 (στις προηγούμενες εκλογές 534) . Ακυρα - λευκά βρέθηκαν 33 ψηφοδέλτια (προηγούμενα 56). Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών πήρε 200 ψήφους (είχε 104), ποσοστό 42,5% και εξέλεξε 4 αντιπροσώπους (είχε 2). Το Ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο οποίο συμμετείχαν όλες οι άλλες δυνάμεις, πήρε 271 ψήφους (είχε 374), ποσοστό 57,5% και εξέλεξε 6 αντιπροσώπους (είχε 8).

           Για αντιπροσώπους στην ΕΔΟΘ, ψήφισαν 513 (στις προηγούμενες εκλογές 535). Ακυρα - λευκά βρέθηκαν 39 ψηφοδέλτια (προηγούμενα 55). Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών πήρε 223 ψήφους (είχε 112), ποσοστό 47% και εξέλεξε 6 αντιπροσώπους (είχε 3). Το Ενιαίο ψηφοδέλτιο πήρε 251 ψήφους (είχε 368), ποσοστό 53% και εξέλεξε 7 αντιπροσώπους (είχε 9).


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.