Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ

ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ διέλυσε τη συνεδρίαση για να μη συζητηθεί το θέμα του ΟΣΔΕ!!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ της 18-2-2014 έγινε φανερή  ακόμα μια προσπάθεια σιωπηρής αποδοχής της προκήρυξης του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΟΣΔΕ, με την οποία το αντικείμενο των αιτήσεων των αγροτών για τις επιδοτήσεις τους παραδίδεται φωτογραφικά σε μεγάλες εταιρείες ή συμπράξεις.  Σαν πρόσχημα γι’ αυτή την προσπάθεια ο Πρόεδρος, με την κάλυψη της πλειοψηφίας των παρατάξεων της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, διέκοψε τη συνεδρίαση του Δ.Σ., επικαλούμενος την απόρριψη των μεθοδεύσεών του να προωθήσει επιλεκτικά προς ψήφιση στο ΥΠΑΑΤ, διάταξη νόμου, με την οποία θα επιλυθούν ορισμένα υπαρκτά διαδικαστικά ζητήματα για τη λειτουργία του ΓΕΩΤΕΕ.
 Το ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ απέρριψε αυτές τις μεθοδεύσεις, αρνούμενο να δεχτεί την επιλεκτική προώθηση τέτοιας διάταξης προς ψήφιση, όταν επί τρία και περισσότερα χρόνια οι πλειοψηφίες των παραπάνω παρατάξεων μπλοκάρουν προκλητικά το μείζον ζήτημα για την προώθηση και υλοποίηση επανειλημμένων διαχρονικών αποφάσεων Γενικών Συνελεύσεων του ΓΕΩΤΕΕ για την  απλή αναλογική και τις αναγκαίες αλλαγές στον ιδρυτικό νόμο του ΓΕΩΤΕΕ.

Για τη στάση αρχών του ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ σχετικά με το ζήτημα της απλής αναλογικής και τη στάση των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων ως προς το σεβασμό των αποφάσεων των μελών του ΓΕΩΤΕΕ, ο καθένας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Όμως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν κρίθηκε μόνο αυτό. Η διακοπή της συνεδρίασης του Δ.Σ., απέτρεψε να συζητηθεί το θέμα της γνωστής προκήρυξης του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΟΣΔΕ, αν και ήταν  το επόμενο θέμα στην ημερήσια διάταξη. Τη συζήτηση αυτού του θέματος, είχαμε ζητήσει  με έγγραφο αίτημά μας  προς τον Πρόεδρο τις προηγούμενες μέρες, επιδιώκοντας την αλλαγή της μέχρι σήμερα ληφθείσας απόφασής του για το συγκεκριμένο θέμα, επιδίωξη η οποία μάλιστα είχε εκδηλωθεί  και από πολλούς συναδέλφους. Πρόκειται για μια απόφαση της παραπάνω πλειοψηφίας του Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ η οποία, αντί να αντιταχθεί πλήρως στην  προκήρυξη του ΟΠΕΚΕΠΕ, αντί να την προσβάλει νομικά και να ζητήσει την ανάκλησή της από το Υπουργείο, κάνει λόγο για ¨βελτίωσή¨ με κάποιες μικρό-τροποποιήσεις, που φυσικά δεν αλλάζουν το χαρακτήρα της προκήρυξης. Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία αυτή νομίζει ότι καλύπτει και τον εκπρόσωπο του ΓΕΩΤΕΕ στο ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ, που δεν έβγαλε «άχνα» για όλο το θέμα, προφασιζόμενος ότι δεν πληροφορήθηκε την προκήρυξη, που όχι μόνο παραδίδει βορά τις αιτήσεις των αγροτών σε μεγαλοσυμφέροντα αλλά δεν διασφαλίζει καθόλου τα προσωπικά δεδομένα τους και τους χαρατσώνει για μια επιπλέον επταετία.
 Το ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ κατάγγειλε τη συγκεκριμένη προκήρυξη, τις κυβερνητικές αποφάσεις για το ΟΣΔΕ, καθώς και την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ, θεωρώντας ότι το αντικείμενο της σύνταξης των αιτήσεων των αγροτών, της επεξεργασίας τους κλπ., πρέπει να γίνεται από τις δημόσιες υπηρεσίες και με προσλήψεις γεωτεχνικών, δωρεάν για τους αγρότες και με πλήρη διασφάλιση των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ παράλληλα απαίτησε να επιστραφούν όλες οι παρακρατήσεις που εισπράττονταν από τους αγρότες τα προηγούμενα χρόνια.

Μπορεί η επιδίωξη του ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ να φέρει ξανά σε συζήτηση το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ να απέτυχε, αφού για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της συγκυβέρνησης ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ την μπλόκαρε. Οι Γεωτεχνικοί όμως, πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, τα οποία πλέον έχουν ονοματεπώνυμο…..

                                                            
Αθήνα 20-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.