Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ: ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΟΥΛΙΑ ΣΚΛΑΒΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ



Η ανακοινωση των προσλήψεων έχει ως εξής:
Στα πλαίσια της δράσης, 445 άνεργοι επιστημόνες Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο και συγκεκριμένα γεωτεχνικοί (γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι), τοπογράφοι μηχανικοί και οικονομολόγοι θα τοποθετηθούν σε εξειδικευμένες θέσεις πρακτικής εξάσκησης σε υπηρεσίες του Οργανισμού  Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και θα πιστοποιηθούν για την εργασιακή εμπειρία που θα αποκτήσουν για ένα εξάμηνο (800 ώρες).Η πιστοποίηση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόδειξη της εργασιακής εμπειρίας που απέκτησε ο ωφελούμενος στα αντικείμενα εργασίας του ΟΠΕΚΕΠΕ με στόχο την βελτίωση της προοπτικής για την ένταξη του στην αγορά εργασίας.
Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ
Πρόκειται για πρόγραμμα μαθητείας νέων αποφοίτων (γεωπόνων, κτηνιάτρων κλπ) στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ωρομισθία, χωρίς συνταξιοδοτικά δικαιώματα . Εφαρμογή όλου του αντιλαϊκού οπλοστασίου.  απολύουν κόσμο και προσλαμβάνουν ΑΝΕΡΓΟΥΣ με τέτοιες μορφές απασχόλησης
Να τι καταγγελουν οι συναδελφοι μας γεωπόνοι Πρέβεζας και Ηρακλείου
«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  ΤΕΤΑΡΤΗ 30/10/2013
Είχαμε γραψει προσφατα για το "πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας" μέσω του οποίου θα απασχοληθούν 445 άνεργοι επιστήμονες στον ΟΠΕΚΕΠΕ για διάστημα 7 μηνών. Εκφράσαμε τότε τις ενστάσεις μας για το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ προσπαθεί να καλύψει διαρκείς και πραγματικές ανάγκες του όχι με προσλήψεις αλλά με πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων»

Απο την ιδια ανακοινωση και απο την ανακοινωση του Συλλογου Γεωπόνων Ηρακλείου που περιλαμβανει,με τιτλο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ
αντιγραφουμε χαρακτηριστικο αποσπασμα για τους ....εργασιακους όρους των προσλαμβανομενων:
445 εργαζόμενοι θα βαπτιστούν «εκπαιδευόμενοι». 
 Αλλά, οι παραπάνω «εκπαιδευόμενοι» δεν θα λάβουν μισθό για την εργασία τους, αλλά επίδομα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Δεν θα αποκτήσουν ένσημα οπότε: 
-Δεν θα μπορούν να αποδείξουν την προϋπηρεσία που απέκτησαν, αντί αυτού θα λάβουν μία βεβαίωση πιστοποίησης της εργασιακής εμπειρίας. -Δεν θα μπορούν να ανανεώσουν το βιβλιάριο υγείας τους. 
-Δεν θα μπορούν να λάβουν επίδομα ανεργίας. 
-Δεν θα ασφαλιστούν πουθενά, παρά μόνο για την κάλυψη ατυχημάτων εν ώρα εργασίας. 
 Ούτε και θα δικαιούται κάποιος να απουσιάσει, παρά μόνο εάν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο ή είναι έγκυος. Θα πληρώνονται ανά δίμηνο και αν δεν έχουν γίνει οι σχετικές πιστώσεις από το ΕΣΠΑ στον ΟΠΕΚΕΠΕ, η πληρωμή θα αναβάλλεται μέχρι να γίνουν οι σχετικές πιστώσεις. Αν τυχόν κανείς τολμήσει πριν ολοκληρώσει το 90% του προγράμματος (να έχει δηλαδή εργαστεί για περίπου 4 μήνες και 20 ημέρες) και βρει δουλειά και εγκαταλείψει το πρόγραμμα, δεν δικαιούται να λάβει το επίδομα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.