Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ "ΥΠΕΡ ΓΕΩΤΕΕ" (VIDEO) "Θα ακυρώσουμε στην πράξη το νόμο Κατρούγκαλου" ήταν το σύνθημα της μαχητικής συγκέντρωσης και πορείας της επιτροπής αγώνα επιστημόνων την Τριτη 14 του Μάρτη ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ"

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ


                                                                    10/3/2017

Γιά τα νέα χαράτσια "υπέρ ΓΕΩΤΕΕ"

Πριν από λίγες ημέρες πήρε ΦΕΚ το ΠΔ για τον «καθορισμό των ανταποδοτικών τελών και είσπραξη πόρων του ΓΕΩΤΕΕ». Πρόκειται για ένα νομοθέτημα – πρόταση της ηγεσίας του ΓΕΩΤΕΕ προς την κυβέρνηση,  που κατοχυρώνει το χαράτσωμα σε βάρος της πλειοψηφίας των συναδέλφων.


Έτσι, ο άνεργος,  ο μισθωτός και ο αυτοαπασχολούμενος κτηνίατρος  που στενάζει από την ανεργία, την αναδουλειά, τη φοροληστεία, τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές θα έχει να αντιμετωπίσει και την εισφορομπηξία για να «γεμίσουν» τα ταμεία του ΓΕΩΤΕΕ.

Το προβλεπόμενο χαράτσωμα είναι πολυεπίπεδο: Από 5 έως 50 ευρώ για την έκδοση βεβαίωσης ή πιστοποιητικού, 5% στις αμοιβές για τη σύνταξη πραγματογνωμοσύνης από μέλη του ΓΕΩΤΕΕ αλλά και στις πρόσθετες αμοιβές των γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων ΝΠΙΔ-ΝΠΔΔ (πχ στα εκτός έδρας), 2% στις αμοιβές για τη σύνταξη μελετών από μέλη του ΓΕΩΤΕΕ κλπ.

Και για όποιον δεν πληρώνει … το νομοθέτημα προβλέπει μια ανανεωμένη διαδικασία υποχρεωτικής είσπραξης των οφειλών… ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ! Σημειώνουμε ότι ήδη στους αυτοαπασχολούμενους κτηνίατρους, που έληξε η άδεια συνέχισης επαγγέλματος τους, μπλοκαρίστηκε  η δυνατότητα καταχώρησης  ζώων (στα οποία τοποθετήθηκε microchip)  στη βάση δεδομένων του ΥΠΑΑΤ, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς κανένα χρονικό περιθώριο πληρωμής!

Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση που επιβεβαιώνει τον αντιδραστικό χαρακτήρα του ΓΕΩΤΕΕ και της ηγεσίας του η οποία βρίσκει ευήκοα ώτα στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις που με ευχαρίστηση προωθούν κάθε μέτρο αφαίμαξης των εργαζομένων ώστε να εξασφαλίζονται νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με αυτόν τον τρόπο πέρα από την καταβαράθρωση των μισθών, τη φοροληστεία, την εκτόξευση των ασφαλιστικών εισφορών  οι συνάδελφοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τα νέα χαράτσια του ΓΕΩΤΕΕ.

Είναι φανερό το πόσο αναγκαίος είναι σήμερα ο αγώνας ενάντια σε όλα αυτά τα μέτρα, σε κοινή πορεία με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους άλλων κλάδων, με τους μικρομεσαίους αγρότες σε σύγκρουση με την πολιτική των κυβερνήσεων – ΕΕ - ΔΝΤ που σχεδιάζεται και υλοποιείται για λογαριασμό του κεφαλαίου.



Όλοι στη συγκέντρωση και πορεία για το ασφαλιστικό και τα άλλα οξυμένα προβλήματα, που διοργανώνουν οι επιτροπές αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (υγειονομικοί, μηχανικοί, δικηγόροι, οικονομολόγοι) την Τρίτη 14 Μάρτη στις 6.30 το απόγευμα, στο Υπουργείο Εργασίας.
    
  Δείτε την ανακοίνωση-κάλεσμα  της Πανεπιστημονικής Κτηνιάτρων στη συγκέντρωση των επιτροπών αγώνα την Τρίτη 14 Μάρτη πατώντας το λινκ
http://ktiniatroi-panepistimoniki.blogspot.gr/2017/03/14.html

 Σε συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία καλεί και όλους τους Γεωτεχνικούς και η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ



ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Μαχητική κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό στο υπουργείο Εργασίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 Με σύνθημα «Κόβουν συντάξεις, αδειάζουν τα ταμεία, δίνουν τα πάντα στην πλουτοκρατία», οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολουμένων Επιστημόνων (Μηχανικών και Τεχνικών, Υγειονομικών, Δικηγόρων και Οικονομολόγων) πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό, το απόγευμα της Τρίτης 14 Μάρτη, με αφορμή την εφαρμογή των νέων ασφαλιστικών διατάξεων του νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).

Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και με πορεία έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας, με το πανό των επιτροπών αγώνα να αναγράφει «Κάτω ο νόμος - λαιμητόμος. Δημόσια - καθολική Ασφάλιση».
Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος επανέλαβε για μια ακόμη φορά την εμμονή της κυβέρνησης για την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου γιατί, όπως ανέφερε, είναι δίκαιος... Στο αίτημα της αντιπροσωπείας για κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος εργασίας με τα «μπλοκάκια», ο αναπληρωτής υπουργός προκλητικά τους είπε να πηγαίνουν στα δικαστήρια για να αποδεικνύουν την σχέση μισθωτής εργασίας που έχουν με τους εργοδότες.
Αμέσως μετά ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, εκ μέρους της αντιπροσωπείας, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τα αποτελέσματα της συνάντησης, καλώντας σε συνέχιση του αγώνα για το ασφαλιστικό.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Επίσης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας,  το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), το Συνδικάτο Ενέργειας (ΣΕΕΝ), η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολουμένων Υγειονομικών, το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), η Ένωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής κ.ά.
Οι Επιτροπές Αγώνα απαιτούν:
- Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, των εγκυκλίων εφαρμογής του και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ! Πλήρη αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις - παροχές - αποθεματικά!
- Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ! Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Καμία μείωση των αποδοχών. Αυτόματη αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης με βάση αντικειμενικά κριτήρια χωρίς υποχρέωση του εργαζόμενου να τη δηλώσει και καταβολή των εισφορών από τον εργοδότη.
- Άμεση και ριζική μείωση των εισφορών! Όχι στην ανταποδοτικότητα, αποκλειστικά δημόσια - καθολική - υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σύγχρονη και υψηλού επιπέδου Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας!
- Αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική καθολική Κοινωνική Ασφάλιση.

 http://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/124134/sygkentrosi-diamartyrias-gia-asfalistiko-sto-ypoyrgeio-ergasias

 

 Τρίτη 14 Μάρτη 2017(LINK)

                            ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Απροκάλυπτη κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων με «μπλοκάκι»
Ως «εργαλείο αντιμετώπισης» της «άτυπης» μισθωτής εργασίας παρουσίασε τη διάταξη που... τη «νομιμοποιεί» ο υφυπουργός Εργασίας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ
«Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ήταν η απάντηση που έδωσε χτες από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος, στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ζητώντας να καταργηθεί η «άτυπη» μορφή μισθωτής εργασίας, δηλαδή τα λεγόμενα «μπλοκάκια».
Οπως επισήμανε ο Ν. Καραθανασόπουλος, με τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, αλλά και τη νέα ρύθμιση του υπουργείου στη συνέχεια, η κυβέρνηση επί της ουσίας νομιμοποίησε «το παράνομο καθεστώς των Δελτίων Παροχής Υπηρεσιών για εργαζόμενους με μπλοκάκια, και το μετατρέπετε μάλιστα σε μία επίσημη μορφή εξαρτημένης εργασίας αντί να το απαγορεύσετε». Από πάνω, η κυβέρνηση τους επέβαλε νέα χαράτσια με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ με την μετέπειτα ρύθμιση «πετάτε το μπαλάκι στους εργαζόμενους για να αποδείξουν ότι είναι μισθωτοί εργαζόμενοι, δηλαδή ότι δεν είναι ελέφαντες και καταλαβαίνετε πάρα πολύ καλά και τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που ασκούνται από την εργοδοσία».
Επισήμανε επίσης ότι ακόμα και η ΕΛΣΤΑΤ, που δεν είναι ιδιωτικός τομέας αλλά «ανεξάρτητη αρχή», έχει εργαζόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και όχι μόνο αυτό, αλλά «για να παρέχουν υπηρεσίες πρέπει να υπογράψουν δήλωση ότι δεν είναι μισθωτοί και ότι δεν θα διεκδικήσουν την εργοδοτική εισφορά», με αποτέλεσμα να μειώνεται ο πενιχρός μισθός τους κατά 20%.
Σε ό,τι αφορά στους αυτοαπασχολούμενους με «μπλοκάκι», τόνισε ότι «τα δύο τρίτα του εισοδήματος είναι εισφορές και φορολογία». Πληρώνουν το 38% του εισοδήματός τους για ασφάλιση, ενώ συν την φορολογία φτάνουν να χάνουν σε πληρωμές συνολικά το 60% του εισοδήματός τους. «Ακόμα και άνεργοι υποχρεώνονται να πληρώσουν 2.800 ευρώ το χρόνο», πρόσθεσε, χώρια ότι «το ΚΕΑΟ (σ.σ. Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) προχωρά σε κατάσχεση για ποσά χρωστούμενα ακόμα και κάτω των 5.000 ευρώ».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ έκανε σαφές ότι στόχος του εργατικού κινήματος είναι η απόσυρση του νόμου - λαιμητόμου.
Η κυβέρνηση «νομιμοποιεί» τα μπλοκάκια επειδή αυτό θέλει η εργοδοσία
Ο υφυπουργός προσπαθώντας να αντιστρέψει την πραγματικότητα αποφάνθηκε ότι... «έχετε κάνει λάθος ερμηνεία του νόμου» και ισχυρίστηκε πως οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα «μπλοκάκια» είναι... «εργαλείο» για να «αντιμετωπίσουμε την κρυμμένη υπό το μανδύα του ελεύθερου επαγγελματία εξαρτημένη εργασία». Είπε μάλιστα, στη βάση του «κοινωνικού εταιρισμού» που πρεσβεύει η κυβέρνηση, ότι η επιτυχία της διάταξης είναι κοινή υπόθεση των συνδικάτων και των «υγιών επιχειρηματιών», το πώς δηλαδή θα «αξιοποιήσουν το εργαλείο αυτό»! Επεκτείνοντας τον εμπαιγμό, πρόσθεσε ότι «αυτού του είδους η αδήλωτη εργασία νοθεύει την αγορά εργασίας, ζημιώνει τις υγιείς επιχειρήσεις» και πως «η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων δεν ωφελεί την οικονομία», ενώ συμπλήρωσε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να αποτανθούν και στη Δικαιοσύνη.
Σχολιάζοντας τις απαντήσεις του υφυπουργού, ο Ν. Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι δεν είναι θέμα δικαστηρίων, αλλά καθαρά «πολιτική κυβερνητική απόφαση». Οπως τόνισε είναι «τουλάχιστον αστείος ο ισχυρισμός» ότι οι εργοδότες θα ενδιαφερθούν για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι», προσθέτοντας πως όταν η ΕΛΣΤΑΤ εκβιάζει τους εργαζόμενους, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κάποιος τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα. Και από αυτή την άποψη «η διάταξη έχει ήδη κριθεί».
Η κυβέρνηση, τόνισε, νομιμοποιεί τα «μπλοκάκια» γιατί «αυτό που θέλουν οι εργοδότες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι ακριβώς να μην υπάρχουν συγκροτημένα εργατικά δικαιώματα. Να μην υπάρχουν μισθωτοί με πλήρη απασχόληση, με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα».
 δείτε αναλυτικό αρχείο των δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα μας με χρονολογική σειρά στο λινκ αρχείο δημοσιεύσεων   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.