Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

"ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΑΛΗΣ"σημείωμα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ (LINK)


-ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗσχολεία με συμπτυγμένα τμήματα, χωρις  εκπαιδευτικούς, που μετατρέπονται  σε τσιγκάνους μετακινούμενοι για την κάλυψη «κενών»

-ΔΙΩΞΙΜΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ διότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται πλέον ανειδίκευτους  υποαπασχολούμενους ,

-ΕΝΦΙΑ που προσπαθούν να επιβάλουν με την παρηγορητική θεραπεία των περισσότερων δόσεων και της επανεξέτασης «λαθών», την ίδια στιγμή που το «λάθος» της ύπαρξής του, σε συνδυσμό με την ΚΑΠ και τα ψίχουλα των Ευρωπαικών αποζημιώσεων προς τους πληγέντες αγρότες απο την πολιτική πρόσδεσης στην ΕΕ , οι  επιπτώσεις τού ΡΩΣΙΚΟΎ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ,οι ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, η ΥΠΕΡΟΓΚΗ ΦΟΛΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ, ξεκληρίζουν την μικρομεσαία αγροτιά,

-αλλά και τους ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ  και τα λαικά νοικοκυριά ,

-ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, την απεργία και τις προυποθέσεις συνταξιοδότησης,

-ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που δένει τη χωρα, ασφυκτικότερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς όπου γης, παρόλη τη  παγκόσμια και την κατακραυγή στο εσωτερικό της χώρας, για τη στήριξη απο ΗΠΑ και ΕΕ ,του κράτους –τρομοκράτη του Ισραήλ, στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει  ,παρόλο το κόστος   συμμετοχής της χώρας σε πολεμικά σχέδια ενάντια στα λαικά συμφέροντα, παρόλους  τους κινδύνους γενικότερης σύρραξης,

-ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΙΔΕΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ενάντια στον κομμουνισμό με κάθε ευκαιρεία (αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «εντός» ,μέρα κατά των ολοκληρωτικών καθεστώτων η 23 Αυγούστου, «εκτός» Ελλάδας  -«εντός» ΕΕ) ,επίθεση που σημαίνει ευθεία στήριξη του φασισμού,

-και ο πέλεκυς του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ (έχει ήδη δοθεί μια γεύση με την δημοσίευση των θέσεων του ΚΕΠΕ τον προπερασμένο μήνα), που η κυβέρνηση παζαρεύει στα «ένδοξα Παρίσια»,να είναι έτοιμος να πέσει σε όσα δικαιώματα έμειναν όρθια, από την επέλαση της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας»

ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, όπου η κυβέρνηση χωρίς να πτοείται απο «τα μπάνια του λαού», τα οποία άλλωστε κατήργησε στην πράξη, έκανε το μέγιστο στο να υπηρετήσει την αντιλαική πολιτική, στη ρότα των Ενωσιακών επιταγών και των διεθνών ιμπεριαλιστικών μονοπωλιακών συμφερόντων.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, με πολλά ανοιχτά μέτωπα πάλης για τους εργαζόμενους  Κινητοποιήσεις  ενάντια στις πολεμικές επιχειρήσεις του διεθνούς κεφάλαιου σε βάρος των λαών της γής ,κινητοποιήσεις των αγροτών,κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαική πολιτική στους Δήμους ,κινητοποιήσεις ενάντια στην αναβίωση και στήριξη του φασιστικού ιδεώδους ,κινητοποιήσεις για την προάσπιση των εργασιακών κατακτήσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων  ,κινητοποιήσεις ενάντια στην υπέρογκη φορολογία ,ήταν και θα είναι η λαική απάντηση

Βλέπουμε με το ξεκίνημα του Φθινόπωρου   ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ  για τα κλαδικά μας προβλήματα, συνδεδεμένη με την πάλη των εργαζομένων, για τα θέματα της εξωτερικής και της εσωτερικής πολιτικής για τη χώρα, που δεν αφήνει  περιθώρια για ολιγωρίες και παζαρέματα,  σχετικά με τα ΑΙΤΙΑ,  (εξυπηρέτηση μονοπωλιακών επιλογών και συμφερόντων)και τα ΑΙΤΙΑΤΑ (ξεζούμισμα με καθε τρόπο αδιαφορώντας για το κόστος, των εργαζόμενων), προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση και κυριαρχία του καθεστώτος της κοινωνικής αδικίας

Οι επιλογές της θεματολογίας ειναι απλώς ενδεικτικές

 Θεωρούμε κορυφαίο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός το Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ 
8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ

2.18, 19 και 20 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον, στην Αθήνα

  Το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  (LINK)

40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν.Μπελογιάννη).Συνεχίζουμε!(LINK)

 Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν κινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Σε νέες εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας».

Νίκος Μπελογιάννης, από την απολογία του στο στρατοδικείο.

Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε. Με στόχο να μοιάσουμε και να τιμήσουμε στην καθημερινή δράση και τον αγώνα, όσους πάλεψαν για ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων μας και των ανθρώπων. Με πείσμα, γνώση, εμπειρία, με θέληση και τόλμη. Με αισιοδοξία, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Γι’ αυτό στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή” διαλέξαμε αυτό το σύνθημα.
(απο άρθρο Τάσου Γαλανόπουλου μέλους του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ στον ΟΔΗΓΗΤΗ διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πατώντας εδώ το λινκ 40ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ή πατώντας το λινκ του τίτλου )
 
Στο πάρκο «Τρίτση» βρίσκονται από χτες(Δευτέρα 8 Σεπτεμβρη) τα συνεργεία της ΚΝΕ για το στήσιμο της πολιτείας του 40ού Φεστιβάλ. Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο το Φεστιβάλ στήνεται αποκλειστικά με την εθελοντική δουλειά μελών και φίλων της ΚΝΕ, που με αγάπη συμβάλλουν για να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή. Ετσι, από χτες ξεφορτώνονται στο πάρκο τα απαραίτητα υλικά για τις κατασκευές, τις σκηνές και τα περίπτερα του Φεστιβάλ, ενώ παράλληλα συναρμολογούνται υλικά.
Ενα στοιχείο που πρέπει να ξεχωρίσουμε είναι ο σεβασμός στο χώρο του πάρκου και ο διαρκής καθαρισμός του. Εξάλλου, αυτό το στοιχείο συνοδεύει διαχρονικά τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλους τους χώρους που φιλοξενήθηκαν από το 1975 μέχρι και σήμερα, που κατά κοινή ομολογία από παραμελημένοι (έως και σκουπιδότοποι ήταν κάποιοι από αυτούς) μετατράπηκαν από την ΚΝΕ σε όμορφες γωνιές για να τις απολαμβάνουν οι κάτοικοι των αντίστοιχων περιοχών. Ειδικά, η διεξαγωγή του Φεστιβάλ στο πάρκο «Τρίτση», τα τελευταία χρόνια, συνοδεύεται από μια σειρά αιτήματα διεκδίκησης για να πάψει η εγκατάλειψή του και να μπει φραγμός στα σχέδια ιδιωτικοποίησής του.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά»11, 12 και 13 Σεπτέμβρη
ΛΑΡΙΣΑ....
ΠΑΤΡΑ....
ΗΡΑΚΛΕΙΟ.....
διαβαστε περισσότερα (και το αναλυτικό πρόγραμμα για τη Θεσ/νικη) στο λινκ:
 http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=7/9/2014&id=15399&pageNo=20&direction=1
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Από τις φεστιβαλικές συναντήσεις του Σαββατοκύριακου(link)
 Μιλούν για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ(link)

Παντελής Θαλασσινόςσυνθέτης - ερμηνευτής
θα παίξει στο Φεστιβάλ την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, στην κεντρική σκηνή

Δημήτρης Μπάσης
Τραγουδιστής
συμμετέχει την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη στο αφιέρωμα «Το τραγούδι του ξεριζωμού»
 Γιώργος Μαργαρίτης
Τραγουδιστής
 ήταν στο Φεστιβάλ στο Αγρίνιο και την ερχόμενη βδομάδα θα είναι και στο Φεστιβάλ στα Γιάννενα.
 Τάσος Γκρους
Συνθέτης
συμμετέχει την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη με το πρόγραμμα «Φυλάξου! Μύθοι και τραγούδια για ζόρικους καιρούς»
 «Μυθωδία dell' arte»
Μουσικοθεατρική ομάδα
 (Η «Μυθωδία dell' arte» παρουσιάζεται την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη στον Παιδότοπο).
 KollektivA
Μουσικό συγκρότημα
 (Οι KollektivA εμφανίζονται την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη στο μαθητικό στέκι
"ΕΦΥΓΕ" Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ
 Στην Ελλάς του 2000 γίναν όλοι βασιλιάδες, λαϊκοί τραγουδιστάδες. Στη δικιά μας κοινωνία ζούσαμε άλλη αγωνία, μην πας στη Γερμανία. Πες μου τι θα κάνεις τώρα έτσι που σε καταντήσαν πατρίδα σερβιτόρα. Στα σκυλάδικα χορεύεις μες στη νύχτα ταξιδεύεις ταυτότητα γυρεύεις».

 
3.ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
......Θυμήσου! Οι κατακτήσεις στο παρελθόν έγιναν με αγώνες, με αίμα, με θυσίες. Από πάνω ποτέ και πουθενά δε δόθηκε τίποτα, από καμία κυβέρνηση. Υποχρεώθηκαν από τη λαϊκή πάλη. Και τώρα μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει. Μην περιμένεις σωτήρες!
Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
 http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=7/9/2014&id=15399&pageNo=19&direction=1
4.ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
 Λαϊκές Επιτροπές Αττικής: Κινητοποιήσεις με αφορμή τη ΔΕΘ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Στόχοι πάλης για το λαϊκό κίνημα
Στον αντίποδα αυτών των πολιτικών βρίσκονται η πολιτική και οι προτάσεις του ΚΚΕ για τη φορολογία.
Η δική μας αντίληψη εδράζεται στο γεγονός ότι ο κρατικός προϋπολογισμός αποτελεί εργαλείο υλοποίησης της ταξικής πολιτικής, ότι στις συνθήκες του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής αυτός αποτελεί ένα ακόμα μέσο αναδιανομής του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου προς όφελος του κεφαλαίου, τόσο όσον αφορά το σκέλος των εσόδων όσο και αυτό των δαπανών.
Οι δικές μας θέσεις για τη φορολογία εστιάζουν στο γεγονός ότι κύρια πηγή των φορολογικών εσόδων πρέπει να αποτελέσει η φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών του και των ειδικών φορολογικών καθεστώτων, η φορολογία από μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία σε συνθήκες αμφισβήτησης της δράσης των μονοπωλιακών ομίλων και των προνομίων τους.
Το ΚΚΕ διεκδικεί την απαλλαγή ουσιαστικά από τα φορολογικά βάρη της λαϊκής οικογένειας, μια απαλλαγή που θα προέλθει μέσα από τη γενναία αύξηση του αφορολόγητου ορίου που να καλύπτει τα λαϊκά εισοδήματα, μέσα από την κατάργηση των έμμεσων φόρων στα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες που καλύπτουν τις βασικές λαϊκές ανάγκες, μέσα από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος. Διεκδικούμε η πρώτη αλλά και η δευτερεύουσα κατοικία, που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες στέγασης και αναψυχής, να είναι αφορολόγητες.
Αυτοί οι στόχοι πάλης συνοδεύονται από τους αντίστοιχους για γενναία αύξηση των κρατικών δαπανών που αφορούν την Υγεία, την Πρόνοια, την Κοινωνική Ασφάλιση και την Παιδεία, με την απαγόρευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σ' αυτούς τους τομείς, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων που θα αναπληρώνουν τουλάχιστον τις συσσωρευμένες απώλειες, την επαναφορά των δώρων των εορτών και του επιδόματος των διακοπών.


Του Νίκου ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ*
*Ο Νίκος Καραθανασόπουλος είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ




.....Στη διάρκεια της ορκωμοσίας στην Πάτρα ο νέος δήμαρχος, Κ. Πελετίδης, ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:
.........Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου, με αποτέλεσμα τη μείωση των ανταποδοτικών τελών και με σκοπό την κατάργησή τους........
 .......Βαδίζουμε κόντρα στο ρεύμα που οδηγεί στην καταστροφή του λαού. Θα είμαστε λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι προτάσεις μας και η δράση μας θα είναι απέναντι από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, του "Καλλικράτη". Αυτό είναι αναγκαίος όρος και προϋπόθεση για να υπηρετήσουμε ως νέα δημοτική αρχή το λαϊκό συμφέρον».


......Στο σχετικό κάλεσμά του, σημειώνει πως «το ΝΑΤΟ αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη, πιο δυνατή και επιθετική στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο», ότι «αποτελεί εχθρό για την ειρήνη, εχθρό των λαών» και πως «η διάλυσή του πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για όσους υπερασπίζονται την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο, μαζί με το δικαίωμα να παλεύει κάθε λαός για την αποδέσμευση από αυτό».

«Καλούμε - καταλήγει το κάλεσμα - όλες τις φιλειρηνικές οργανώσεις, κινήματα και τους λαούς να οργανώσουν στις 30 Αυγούστου, στο πλαίσιο της Μέρας Παγκόσμιας Δράσης, πρωτοβουλίες ενάντια στο ΝΑΤΟ, απαιτώντας τη διάλυσή του».
8.ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


.........Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό(link) και τις επικείμενες ανατροπές που ετοιμάζονται, το ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες, επικεντρώνεται στις παραπέρα ενοποιήσεις Ταμείων, μέσω των οποίων θα επιτευχθούν εκ νέου περικοπές και μειώσεις συντάξεων, στην αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων (4.500 σήμερα) για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη, όπως υποδείκνυε και η σχετική μελέτη του ΚΕΠΕ.
Παράλληλα, σταθερή είναι η επιδίωξή τους, με το πρόσχημα της «αντιστοιχίας» εισφορών και παροχών, να βάλουν βαθιά το μαχαίρι στις συντάξεις και στις όποιες παροχές έχουν απομείνει. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί το περιθώριο για νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών το 2015, αλλά και παραπέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα Ταμεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα νέας νομοθετικής παρέμβασης για τις ομαδικές απολύσεις, καθώς η πρόσφατη κυβερνητική παρέμβαση που έγινε στο ΑΣΕ, με την οποία ήδη έγιναν οι πρώτες ομαδικές απολύσεις - πέραν των ανώτερων ορίων - κρίνεται ανεπαρκής από την τρόικα.
 http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=4/9/2014&id=15396&pageNo=3&direction=1





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.